Пескара – Милан: Ще бъдат ли спрени росонерите от последния?


FUTBOL-TV

Пескара – Милан: Ще бъдат ли спрени росонерите от последния?

Пескара - Милан
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 02.04.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени


Италианският гранд Милан се завръща към клубните мачове след международната пауза с визита на последния в таблицата Пескара. "Росонерите" са в здрава битка за Топ 5 и подобни грешки срещу аутсайдери може да струват скъпо в края на кампанията, така че играчите на Монтела ще търсят максимума.

Новаците са се запътили здраво обратно към Серия Б и по всичко изглежда, че ще доиграват сезона, заради твърде голямата разлика от 10 точки от спасението. Единствената въпросителна за домакините е дали ще завършат на последно или предпоследно място, което едва ли е някакво утешение. Формата на Пескара е ужасяваща с цели 10 загуби от 11 кръга насам, а само една победа в предишните 28 мача от всички турнири е достатъчен показател за ниското ниво в отбора. Земан е без Алберто Джилардино, Стендардо, Андреа Кода и Симоне Пепе, което огромен удар преди двубоя, тъй като са сред най-опитните в скромния тим и на тях се разчиташе много.

Милан все още се намира извън Топ 5, но разликата с градския съперник Интер и Аталанта е само 2 точки, така че голямата цел за евротурнирите догодина е жива. Италианският гранд изпитваше известни кадрови проблеми в последно време, но това не му попречи да запише в последните 7 кръга 5 успеха и само една противоречива загуба при гостуването на шампиона Ювентус. В този период беше победен и реално изхвърлен от борбата за Лига Европа Фиорентина, а дербито с Лацио завърши с подялба на точките. Винченцо Монтела обаче продължава да не може да разчита на Рикардо Монтоливо и Бонавентура, а с тях в лазарета се лекуват и Игнасио Абате, Бертолачи и Сусо. Така Де Шилио ще застане на десния бек, а по-любопитното е дали няма отново да видим централният бранител Романьоли на левия край на отбраната или този път титуляр ще започне някой измежду типичните крайни защитници Леонел Ванджиони и Лука Антонели. В атака Карлос Бака и Деулофеу се считат за несменяеми, а последното място в тази тройка атакуващи почти сигурно ще бъде заето от Окампос.

Пескара може и да е загубил шансове за оцеляването и практически да доиграва сезона, но визита на италиански гранд няма начин да не донесе импулс и желание за доказване сред домакините. Милан от своя страна не може да си позволи нещо по-различно от 3-те точки, така че ще гони устремено попадение още от първите минути. Аутсайдерът ще се опита да удържи поне ремито в тази среща, но липсата на опитни футболисти и достатъчно класа в тима ще попречи за нещо повече от загуба.

Прогноза: Пескара - Милан 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Пескара:

26 февруари Киево - Пескара 2:0 (Серия А)
04 март Сампдория - Пескара 3:1 (Серия А)
12 март Пескара - Удинезе 1:3 (Серия А)
19 март Аталанта - Пескара 3:0 (Серия А)
30 март Авецано - Пескара 1:5 (Приятелска среща)

Милан:

19 февруари Милан - Фиорентина 2:1 (Серия А)
26 февруари Сасуоло - Милан 0:1 (Серия А)
04 март Милан - Киево 3:1 (Серия А)
10 март Ювентус - Милан 2:1 (Серия А)
18 март Милан - Дженоа 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Пескара - Милан

17 срещи
2 победи за Пескара
2 равенства
13 победи за Милан
Голова Разлика: 44:13 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
290