Сабатини: Рома случи със Спалети


Н. Гавазов

Сабатини: Рома случи със Спалети

Бившият спортен директор на Рома Валтер Сабатини е убеден, че римляните са способни да постигнат истински успех заедно с наставника Лучано Спалети.

"В клубната история на Рома често е възниквала необходимост от смяна на старши-треньора. По-рано сме контактували със специалисти като Унай Емери, Марсело Биелса, Марко Джампаоло, а също и други, това е нормален процес. Няма нищо странно, когато трябва да бъде заменен треньора по една или друга причина", заяви Сабатини.

"Впрочем, с течение на времето Рома направи най-верния избор. Даже бих казал, най-добър избор за целия италиански футбол. Никой нямаше да достигне до това, което направи Лучано Спалети. Неговото привличане имаше определящо значение за отбора. Това бе ключов момент. Отборът получи огромна страст и ентусиазъм, всички възприеха идеите му и желанието да се движат напред", каза още бившият бос.

"Много се надявам, че той ще остане начело на Рома още няколко години. Убеден съм, че има силите да завърши започнатия цикъл и да го направи истински успешно. Спалети е мъжествен човек, той не използва стил, който се смята за обикновен в съвременния футбол, макар че има кристално чиста позиция", завърши Сабатини.

 

  Сподели
188