Интер - Аталанта: След Барселона, идва ред и на Аталанта


.

Интер - Аталанта: След Барселона, идва ред и на Аталанта

Интер - Аталанта
Стадион: "Джузепе Миаца", Милано
Дата: 24.04.2010
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

През миналия петък Интер се опита да защити своята титла, побеждавайки с 2:0 Ювентус в Дербито на Италия, но в неделя в Дербито на Рим Рома победи с 2:1 Лацио и така в момента „нерадзурите" са втори със 70 точки от 34 мача - само на точка от лидера Рома. Доверието обаче към хората на Жозе Моуриньо изобщо не е намаляло, особено след представянето на европейската сцена, където победиха Барселона и то с два гола разлика. Отборът е на крачка от класиране на финал - нещо, което мнозина изобщо не са си и мечтали в началото на сезона. Играта на два фронта според специалистите обаче изигра лоша шега на миланския гранд, който позволи разликата от 11 точки в началото на втория полусезон да бъде заличена. А дали и неизползването на на Балотели не доведе до умора в някои основни съзтезатели?

Аталанта са на 18 място с 34 точки и мнозина предричаха, че след домакинската среща в миналия кръг срещу Фиорентина, отборът ще поеме неудържимо надолу. Напук на прогнозите (Futbol - TV посъветва да се играе твърда „1") бергамци победиха и в момента са само на две точки под чертата, което 4 кръга преди края на шампионата им дава шансове да ги видим и догодина в елита. Аталанта обаче е слаб гост и постигна едва две победи на чужд терен, което прави задачата им в предстоящия сблъсък изключително трудна.

Моуриньо няма да може да разчита на контузените Сантон, Пандев и Толдо. Наказани играчи няма, но пред опасност заради натрупани картони да не играят в следващия мач са Снайдер, Мунтари, Мота, Самуел и Балотели. Схемата на игра ще е традиционната 4-3-1-2 с Ето'о начело на атаката и Милито ( до тази вечер се смяташе, че Балотели ще излезе на терена като титуляр, но Gazetta dello Sport съобщи, че буйният младеж е отстранен в последният момент от отбора лично от Морати). Промени в средата на терена няма да има, но в центъра на защитата ще бъдат Матераци и Кордоба, което е обяснимо - през следващата седмица „нерадзурите" пътуват до Барселона, където трябва да направят последна, решаваща крачка по пътя към финала в Шампионската лига. А точно тогава титулярните централни защитници ще трябва да бъдат в добра кондиция и физически здрави, за да удържат на торнадото което ще опитат да заформят Меси и компания.


Аталанта идва с куп кадрови проблеми - Барето, Санети, Таламонти и Гарикс са с контузии. Наказани няма, но и тук под подобна угроза са Валдес, Бианко и Манфредини, което няма как да не се отрази на играта им, особено при двойката централни защитници това ще е пагубно. Схемата на игра показва и как ще играят гостите: 4-4-1-1. Единственият нападател ще е Трибочи, зад него пък застава Дони. Изявестни проблеми наставника Мути има с десния бек и там вместо титуляра Копола, може да заиграе Консигли. Аморузо, Шевантон и Белини ще започнат със сигурност на пейката и най-вероятно ще се появят на по-късен етап от мача.

Излишно е да коментираме класата на двата отбора, както и това, че „нерадзурите" знаят много добре за какво излизат в тази среща. Те нямат загуба до сега и едва ли ще допуснат такава точно срещу отбор като Аталанта. В същото време гостите изобщо няма да се дадат толкова лесно и ще сторят всичко възможно да вземат нещо от мача. В тяхното положение това ще е сламката, за която удавника се захваща. Въпреки това, според мен Интер ще победи - трудно в предвид повишеното настроение на бергамци, но все пак хората на Специалния ще вземат трите точки.

Прогноза за: Интер - Аталанта 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

06 април ЦСКА Москва - Интер 0:1 (Шампионска лига)
10 април Фиорентина - Интер 2:2 (Серия А)
13 април Фиорентина - Интер 0:1 (Купа на Италия)
16 април Интер - Ювентус 2:0 (Серия А)
20 април Интер - Барселона 3:1 (Шампионска лига)

Аталанта:

24 март Аталанта - Каляри 3:1 (Серия А)
28 март Ювентус - Аталанта 2:1 (Серия А)
03 април Аталанта - Сиена 2:0 (Серия А)
11 април Рома - Аталанта 2:1 (Серия А)
18 април Аталанта - Фиорентина 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Аталанта

51 мача
37 победи за Интер
7 равенства
7 победи за Аталанта
Голова Разлика: 100:37 за Интер

През този сезон:

13 декемри 2009 Аталанта - Интер 1:1 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.25
Равен - 5.75
Аталанта - 11.00

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
295