Интер – Аталанта: Този път бергамистите ще капитулират


Н. Гавазов

Интер – Аталанта: Този път бергамистите ще капитулират

Интер - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Директерн сблъсък за Топ 5 ни се предоставя в 28-я кръг на Серия А, когато един срещу друг излизат тимовете на Интер и Аталанта. Домакините допуснаха да се смъкнат на 6-та позиция в таблицата, но все още продължават да гонят участие в Европа догодина, тъй като съперникът им е само с точка напред на 5-то място.
"Нерадзурите" трябваше да изтърпят 3 загуби в дербитата с Лацио, Ювентус и Рома, но пък явно това не повлия особено на представянето им срещу по-скромните състави на Емоли, Болоня и Каляри, от които бяха взети пълен актив от точки. Сега пред Интер се появява идеална възможност за директен пробив в Топ 5 и увеличаване на разликата с градския съперник Милан на 4 точки. Стефано Пиоли няма контузени или наказани играчи за двубоя, а Брозович се завръща в игра, но вероятно ще започне от резервната скамейка за сметка на по-опитните Евер Банега и Перишич.

Аталанта продължава да впечатлява със серията си от 7 мача без поражение, а особено впечатляващи бяха резултатите в последните два кръга, когато се очакваше провал и приземяване на тима. Първо беше победен насред Неапол Наполи с 2:0, а пък след това беше спрян и Фиорентина с нулево равенство. "Бергамистите" нямат също контузени или наказани футболисти, така че едва ли ще видим някакви сериозни промени в стартовия състав. Защитата на Аталанта допусна само два гола в предишните 7 срещи, така че Рафаел Толой, Матиа Калдара и Масиело или Зуканович ще се опитат отново да бетонират вратата пред Бериша.

Интер ще търси безспорно повече 3-те точки, но това няма да се случи безразсъдно, тъй като Пиоли навярно си е направил изводите от последните мачове на съперника. "Бергамистите" ще разчитат основно на стабилните си бранители, а и равенството удовлетворява гостите, така че ще ги видим в ясно изразен дефанзивен стил на игра. Много нерви и борба ще видим в неделния следобед, а най-малката грешка може да се окаже решаваща за определянето на крайния победител.

Прогноза: Интер - Аталанта 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

05 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
12 февруари Интер - Емполи 2:0 (Серия А)
19 февруари Болоня - Интер 0:1 (Серия А)
26 февруари Интер - Рома 1:3 (Серия А)
05 март Каляри - Интер 1:5 (Серия А)

Аталанта:

05 февруари Аталанта - Каляри 2:0 (Серия А)
12 февруари Палермо - Аталанта 1:3 (Серия А)
18 февруари Аталанта - Кротоне 1:0 (Серия А)
25 февруари Наполи - Аталанта 0:2 (Серия А)
05 март Аталанта - Фиорентина 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Аталанта

117 срещи
64 победи за Интер
29 равенства
24 победи за Аталанта
Голова Разлика: 205:108 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217