Милан крачи към евротурнирите след трети пореден успех


FUTBOL-TV

Милан крачи към евротурнирите след трети пореден успех

Милан записа домакинска победа с 3:1 над Киево в срещата между двата тима от 27-ия кръг на Серия А. Това бе трети пореден успех за “росонерите" и със спечелените три точки те излязоха на 5-ото място в класирането. В герой за тима от Милано днес се превърна Карлос Бака, който реализира две от попаденията - в 24-ата и 70-ата минута.

При първия гол -  Жерард Деулофеу се отличи с асистенция, а Бака овладя в наказателното поле, надигра двама бранители и отправи точен удар - 1:0. В 40-ата минута Киево стигна до дузпа. Гакпе се сблъска с Матия Де Шилио и се строполи на тревата, а съдията посочи бялата точка, а Джонатан де Гузман превърна дузпата в гол - 1:1.

В добавеното време на първата част домакините също получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена за игра с ръка на Бощиян Сесар в наказателното поле. Карлос Бака обаче пропусна наказателния удар. Все пак той се реваншира в 70-ата минута. При едно центриране от корнер топката бе свалена с глава към него и той отблизо засече за 2:1. Десет минути след това домакините получиха втора дузпа за нарушение срещу Лукас Окампос. Джанлука Лападула отбеляза 11-метровия удар, оформяйки крайното 3:1.

  Сподели
200