Милан – Киво: Гостите няма да спрат росонерите


Н. Гавазов

Милан – Киво: Гостите няма да спрат росонерите

Милан - Киево
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 04.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Фабио Мареска

Милан приема Киево в 27-я кръг на Серия А в преследване на задължителни 3 точки в борбата за Топ 5. Домакините са само на 3 точки от местата даващи право на евроучастие догодина и нямат право на грешка, докато гостите нямат цели пред себе си и ще играят за своята чест.

"Росонерите" се върнаха към добрата и успешна игра, след като записаха 3 победи и едно равенство в последните 4 кръга срещу корави съперници. Въпреки това, Милан продължава да е на 7-ма позиция, а конкуренцията за първата петица е ожесточена, така че положителното представяне трябва да продължи. Рикардо Монтоливо и Бонавентура очаквано са аут, но по-лошото е въпросителната около състоянието на Абате и Романьоли. Ако двамата защитници не успеят да се възстановят Монтела ще пусне на десния бек Де Шилио, а за партньор на Палета ще се избира между Запата и Густаво Гомес.

Киево може и да доиграва сезона, но пък има осезаем прогрес в играта на тима, след като беше допусната само една загуба от Наполи в предините 5 мача. В гостувания бяха победени Лацио и Сасуоло, така че определено има развитие в отбора. "Летящите магарета" нямат особени кадрови проблеми, които се изчерпват единствено с наказанието на Хетемай, който ще бъде заместен с Джонатан де Гузман или Никола Риджони.

Милан няма право на нищо по-различно от 3-те точки в този двубой, така че е логично да очакваме домакините по-офанзивни. Киево пък от своя страна ще се брани и ще разчита на контраатаки, с които да накаже неубедителната отбрана на съперника. "Росонерите" проведоха много добре предишните си 4 мача срещу много по-корави отбори, така че при липса на подценяване трудно би се стигнало до изненада.

Прогноза: Милан - Киево 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

05 февруари Милан - Сампдория 0:1 (Серия А)
08 февруари Болоня - Милан 0:1 (Серия А)
13 февруари Лацио - Милан 1:1 (Серия А)
19 февруари Милан - Фиорентина 2:1 (Серия А)
26 февруари Сасуоло - Милан 0:1 (Серия А)

Киево:

28 януари Лацио - Киево 0:1 (Серия А)
05 февруари Киево - Удинезе 0:0 (Серия А)
12 февруари Сасуоло - Киево 1:3 (Серия А)
19 февруари Киево - Наполи 1:3 (Серия А)
26 февруари Киево - Пескара 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Киево

31 срещи
22 победи за Милан
7 равенства
2 победи за Киево
Голова Разлика: 56:19 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
359