Поискаха шестгодишна дисквалификация за Ицо


Н. Гавазов

Поискаха шестгодишна дисквалификация за Ицо

Футболната федерация на Италия продължава започнатото през май 2016 година разследване за възможно участие на клуба от Серия В Авелино в договорени мачове. Тогава под подозрение за манипулиране са два мача на Авелино: загуба от Модена с 0:1 на 17 май 2014 година и победа над Реджина с 3:0 седмица по-късно.

Съобщава се, че нужните резултати са били организирани от защитника Армандо Ицо, който сега играе за Дженоа. Предполага се, че футболистът е имал тесни връзки с неаполитанската мафиотска групировка Vanella Grassi Secondigliano.

Сега прокуратурата е поискала спиране на състезателните права на играча за 6 години и глоба от 20 000 евро, както и отнемане на 7 точки от актива на Авелино.

Освен това обвинението иска подобно наказание за други двама футболисти - Франческо Милези и Лука Пини. Други трима играчи - Фабио Пизакане, Мариано Арини и Рафаеле Бианколино - могат да отнесат наказание от 18 месеца и глоба от по 30 000 евро за това, че са разполагали с информация, но не са съобщили на властите.

Президентът на Авелино Валтер Таконе може да бъде отстранен от футбола за девет месеца и да получи глоба от 45 000 евро.

 

  Сподели
37