Лацио - Рома: В битка за Вечния град


Н. Гавазов

Лацио - Рома: В битка за Вечния град

Лацио - Рома
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 01.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Когато вчера говорихме за противопоставянето между отборите от Юга и Севера, ние казахме, че в тези мачове има много емоционален заряд и самите срещи са специални. Но нещо съвсем друго са дербитата между южняшките тимове. Историята добре помни Бари - Лече, Палермо - Катаня, Наполи срещу столичните отбори. "Черешката" на тези сблъсъци обаче е противопоставянето между Лацио и Рома. Ние няма да се хвърляме в подробности и да се връщаме назад в историята, но интригата и жарта в това дерби се допълва от факта, че това е среща между представители на един град, като във всеки мач играчи и публика се опитват да докажат, че те са господарите на Вечния град.

Именно такава продукция ни очаква тази вечер, впрочем, учудващо е, че организаторите оставиха дербито за тъмната част на деня, така че остава само да се надяваме, че за този мач ще се говори само откъм спортно-техническата му част.

Лацио е в прекрасна форма след двете загуби в края на януари. Първи "орлите" отстраниха Интер в четвъртфиналите на Купата на Италия, а след това записаха три победи и равенство в Серия А. Така Лацио се върна в борбата за място в топ 3, изоставайки на 4 точки от Наполи, при това с много добра програма в ръкава си, чийто апогей ще е на 9 април, когато тук пристигнат неаполитанците.

Рома най-вече впечатлява с това, че след всяка загуба прави серия от няколко победни мача. Така се получи в средата на декември след поражението от Ювентус - "вълците" записаха пет успеха в пет срещи. Загубата от Самп в края на януари бе последвана от пет победи в пет мача. Лошата новина за градския съперник е, че в средата на миналата седмица Рома претърпя поражение от Виляреал в Лига Европа, което, впрочем, не попречи на столичани да се класират за следващия етап на турнира. Веднага след този мач дойде успехът с 3:1 над Интер в Милано. Ще спази ли традицията колективът на Лучано Спалети или точно Лацио ще я наруши?

Рома влиза в двубоя с четири поредни победи срещу градския си съперник, освен това "вълците" са без загуба срещу "орлите" в последните си 7 мача, с 5 победи и 2 равенства. Последният успех на Лацио е през сезон 2012/13 в Купата на Италия.

Това е дерби мач и много често състоянието на отборите и формата на играчите не са оказвали голямо значение върху крайните резултати. Не е по-различно положението и сега. Рома изглежда по-подготвен като отбор, но пък мотивацията може да даде допълнителни сили на "орлите". В тази връзка ще е рисковано категорично да дадем победата на "вълците" и поради това е разумно да използваме двоен шанс в нашата игра - "Х2". Това може да бъде комбинирано и с голове на двата отбора, което ще повиши печалбата, а точен резултат 1:1 или 1:2 може да допълни картината.

Прогноза: Лацио - Рома 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

31 януари Интер - Лацио 1:2 (Купа на Италия)
05 февруари Пескара - Лацио 2:6 (Серия А)
13 февруари Лацио - Милан 1:1 (Серия А)
18 февруари Емполи - Лацио 1:2 (Серия А)
26 февруари Лацио - Удинезе 1:0 (Серия А)

Рома:

12 февруари Кротоне - Рома 0:2 (Серия А)
16 февруари Виляреал - Рома 0:4 (Лига Европа)
19 февруари Рома - Торино 4:1 (Серия А)
23 февруари Рома - Виляреал 0:1 (Лига Европа)
26 февруари Интер - Рома 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Рома

158 срещи
41 победи за Лацио
59 равенства
58 победи за Рома
Голова Разлика: 206:160 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248