Киелини: Приказките за съдийството не влияят


Н. Гавазов

Киелини: Приказките за съдийството не влияят

Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини сподели мнение за срещата с Наполи от полуфиналите на Купата на Италия, която торинци спечелиха с 3:1. Напомняме, че "бианконерите" получих право да изпълнят две дузпи и изглежда, че това ще е основна тема сред италианската футболна общественост през следващите няколко дни.

"Имахме проблеми при изнасянето на топката до почивката и като цяло се провалихме през първата част, но през второто полувреме променихме нагласата си и показахме, че имаме дълбочина в отбора. Взехме победата, но първото полувреме трябва да ни е за урок, че не бива да подаряваме 45 минути на толкова силен съперник", заяви Киелини.

"Коментарии на съдийството винаги ще има. Подобно нещо се случи и след мача между Интер и Рома, в който римляните заслужаваха трите точки, но вместо да се говори за играта на Наинголан, Шчесни и Фасио, всички коментираха съдията. Така е и сега. Но тези приказки само изцеждат енергията на съперника, а на нас не ни оказват особено влияние. Като италианец аз подкрепям Наполи в Шампионската лига и искам те да отстранят Реал Мадрид. Щастлив съм, че два италиански отбора спечелиха своите групи в този турнир, което не се беше случвало от доста време. Искам и Рома да напредне в Лига Европа, но само там", каза още защитникът.

 

  Сподели
132