Ювентус - Наполи: Очаквайте победа за домакините и гол за гостите


Н. Гавазов

Ювентус - Наполи: Очаквайте победа за домакините и гол за гостите

Ювентус - Наполи
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 28.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Жребият в полуфиналите на Купата на Италия събра Ювентус и Наполи. Както винаги, срещите между представителите на Юга и Севера винаги са носили в себе си емоционален заряд и са били достатъчно горещи, въпросът обаче е кой ще продължи напред в турнира.

"Бианконерите" изглеждат много убедително и трудно ще се намери някой, който да извади аргументи за противното. Даже най-непримиримите противници на "Старата дама" признават стабилната и уверена игра на колектива на Масимилиано Алегри. Само забележете - след неочакваната загуба от Фиорентина в 20-я кръг на Серия А, Ювентус постигна девет победи във всички турнири, при това тимът допусна само два гола. В този успешен период торинци надделяха над Лацио и Интер в Серия А, отстраниха Милан в Купата на Италия, а също така победиха Порто в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Тези добри резултати отчасти се дължат на класата на играчите във всяка една линия, както и на дълбочината на състава. Не е за пренебрегване и програмата на "бианкионерите", които през уикенда играха с Емполи, а след днешния мач ще гостуват на аутсайдера Удинезе. Допълнително спокойствие дава и преднината от седем точки пред втория Рома.

Що се отнася до Наполи, колективът на Маурисио Сари се намира под колосално натоварване. Неаполитанци влизат в мача след поражение от Аталанта в събота, днес ще мерят сили с Ювентус, а в събота е срещата с Рома, от която зависят шансовете на "партенопеите" в борбата за второто място в Серия А. След седмица пък е реваншът в Шампионска лига с Реал Мадрид. Доколко ще издържи Наполи на натоварването, още повече, че скамейката на южняците не може да се похвали с голяма дължина?

Четири от последните пет мача между Ювентус и Наполи бяха спечелени от торинци. Южняците имат една победа. Също така в четири от тези двубои бяха отбелязани над 2.5 гола.

От казаното по-горе напълно логично е да очакваме успех на Ювентус. В същото време трябва да очакваме гол от страна на Наполи, който пристига с репутацията на отбор, успял да порази вратата на противника във всеки един мач от октомври. Определено резултат 2:1 или 3:1 за шампиона изглежда напълно реален, а това в комбинация със знак "1" би донесла добра печалба от нашата игра.

Прогноза: Ювентус - Наполи 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

08 февруари Кротоне - Ювентус 0:2 (Серия А)
12 февруари Каляри - Ювентус 0:2 (Серия А)
17 февруари Ювентус - Палермо 4:1 (Серия А)
22 февруари Порто - Ювентус 0:2 (Шампионска лига)
25 февруари Ювентус - Емполи 0:2 (Серия А)

Наполи:

04 февруари Болоня - Наполи 1:7 (Серия А)
10 февруари Наполи - Дженоа 2:0 (Серия А)
15 февруари Реал Мадрид - Наполи 3:1 (Шампионска лига)
19 февруари Киево - Наполи 1:3 (Серия А)
25 февруари Наполи - Аталанта 0:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

162 срещи
76 победи за Ювентус
51 равенства
35 победи за Наполи
Голова Разлика: 252:180 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240