Торино измъкна точка при гостуването си във Флоренция


FUTBOL-TV

Торино измъкна точка при гостуването си във Флоренция

Фиорентина и Торино не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в последен мач от 26-я кръг на италианската Серия А. "Виолетовите" изиграха силно първо полувреме, след което водеха с 2:0, но не успяха да се поздравят с победата - вече във втори пореден двубой. След почивката обаче домакините отново допуснаха срив в представянето си и гостите се възползваха, печелейки точка от срещата на стадион "Артемио Франки".

Играчите на Фиорентина откриха резултата в 8-ата минута. Борха Валеро излезе на стрелкова позиция и стреля силно към вратата, Джо Харт изби, но при добавката Сапунара вкара топката в мрежата за 1:0.

Отново Борха беше замесен и при второто попадение за "виолетовите“. Той центрира отлично от корнер, Никола Калинич надскочи Барека в наказателното поле и простреля Харт за 2:0.

В 62-ата минута "биковете“ пропуснаха големия си шанс. Карлос Салседо спъна Лукас Бойе в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Андреа Балоти обаче пропусна дузпата. Само 3 минути по-късно голмайсторът на Торино се реваншира за пропуска си и намали резултата на 2:1, разписвайки се след пас на Емилиано Морети.

В 80-ата минута се стигна до продължително меле в пеналта на Фиорентина, след което Басели изсипа топката, а Белоти я засече отблизо в мрежата, за да оформи крайното 2:2.

  Сподели
182