Лацио – Милан: Домакините ще влошат още повече ситуацията при росонерите


Н. Гавазов

Лацио – Милан: Домакините ще влошат още повече ситуацията при росонерите

Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 13.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Интригуващото дерби между Лацио и Милан на "Стадио Олимпико" ще даде край на 24-я кръг на Серия А. И двата отбора се борят за местата даващи право на евроучастие и този сблъсък ще даде сериозно предимство на победителя.

"Римските орли" не се повлияха за дълго от двете поражение с Ювентус и Киево със завръщане по прекрасен начин към победният път. Лацио пътво успя да елиминира Ювентус за Купата на Италия, с което се класира на полуфиналите в турнира, а в миналия кръг разгроми като гост Пескара с 6:2. Домакините след изиграните неделни мачове вече е на 6-та позиция, но при успех в понеделник ще заеме 4-то място с точка пред Интер и Аталанта. Симоне Инзаги няма да може да рачита единствено на Кристиано Ломбарди, но това едва ли е кой знае каква катастрофа за тима.

Милан приключи серията си от 4 поредни загуби в средата на седмицата, когато много трудно с 9 човека стигна до минималното 1:0 при визитата на Болоня. Въпреки показания характер, играта на "росонерите" не върви много добре и Винченцо Монтела има нужда да подобри нещо в представянето на отбора. Италианският гранд е на 3 точки от Лацио и вече на 5 от Интер и Аталанта, а евентуално поражение в дербито ще затрудни класирането им в първата петица. Продължават контузиите на Рикардо Монтоливо, Бонавентура, Матиа Де Шилио и Лука Антонели, а в лазарета се възстановява още и Романьоли. Габриел Палета и Юрай Куцка бяха изгонени преди дни с Болоня и също са извън сметките на треньорския щаб.

В първата среща през сезона между двата отбора завърши с победа на "Сан Сиро" за Милан. Сега положението обаче е много по-различно, тъй като Лацио изглежда по-стабилен от онзи период и има предимството да играе пред своя публика. "Росонерите" пък започнаха да издишат от началото на календарната година, а много отсъстващи ключови играчи допълнително ще затруднят представянето на гостите. "Римските орли" би трябвало да гледат по-често към противниковата врата, а с тази осакатена защита Милан може отново да разочарова.

Прогноза: Лацио - Милан 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

18 януари Лацио - Дженоа 4:2 (Купа на Италия)
22 януари Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
28 януари Лацио - Киево 0:1 (Серия А)
31 януари Интер - Лацио 1:2 (Купа на Италия)
05 февруари Пескара - Лацио 2:6 (Серия А)

Милан:

21 януари Милан - Наполи 1:2 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)
29 януари Удинезе - Милан 2:1 (Серия А)
05 февруари Милан - Сампдория 0:1 (Серия А)
08 февруари Болоня - Милан 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Милан

163 срещи
34 победи за Лацио
59 равенства
70 победи за Милан
Голова Разлика: 257:189 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
261