Интер – Емполи: Няма да е лесен успеха на домакините


Н. Гавазов

Интер – Емполи: Няма да е лесен успеха на домакините

Интер - Емполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 12.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Интер приема тази неделя Емполи в среща, която би трябвало да бъде задължителна за домакините. Гостите обаче се намират в добра форма, макар че са точно пред зоната на изпадащите, а "нерадзурите" записаха вече две последователни поражения и ще се опитат да се върнат към победния път.

Италианският гранд имаше преди този кръг дербита с Лацио и Ювентус, но след загуби се видя, че Пиоли има върху какво да поработи. Интер са на 5-та позиция в момента, но с равни точки с Аталанта и на 2 пред градския съперник Милан. Лошото за "нерадзурите" е липсата на тримата ключови футболисти - Брозович, Икарди и Иван Перишич. Това ще позволи на Габриел Барбоса, Едер и Кондогбия да покажат, че могат да заместят подобаващо отсъстващите.

Емполи е на 17-та позиция в таблицата, но на спокойните засега 8 точки пред 18-я Палермо и изглежда ще избегне отпадането. Любопитното обаче е, че скромният тим допусна само една загуба в предишните 5 кръга, което показва подобрение в играта на отбора. Федерико Барба, Андреа Коста и Мануел Паскуал са с травми за тази среща, а Джузепе Белуши е наказан. Новото попълнение от Наполи Ел Кадури вече направи своя дебют срещу Торино и разочарова, но вероятно няма да му се даде време да се адаптира и отново ще започне титуляр.

Всичко по-различно от победа за Интер ще е изненада, макар че основни играчи ги няма, а атмосферата в отбора е леко спаднала. Емполи може и да направи добри последни резутати, но и при тях има кадрови проблеми свързани най-вече със защитата. Гостите ще дадат всичко от себе си да си тръгнат с престижен хикс от "Джузепе Меаца", но по-голямата класа и домакинската подкрепа ще бъдат достатъчни поне за минимален успех в полза на "нерадзурите".

Програма: Интер - Емполи 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

17 януари Интер - Болоня 3:2 след прод. (Купа на Италия)
22 януари Палермо - Интер 0:1 (Серия А)
28 януари Интер - Пескара 3:0 (Серия А)
31 януари Интер - Лацио 1:2 (Купа на Италия)
05 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)

Емполи:

07 януари Емполи - Палермо 1:0 (Серия А)
15 януари Сампдория - Емполи 0:0 (Серия А)
22 януари Емполи - Удинезе 1:0 (Серия А)
29 януари Кротоне - Емполи 4:1 (Серия А)
05 февруари Емполи - Торино 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Емполи

25 срещи
19 победи за Интер
3 равенства
3 победи за Емполи
Голова Разлика: 53:20 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173