Авантите от Интер приключиха


.

Авантите от Интер приключиха

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца"
Дата и час: 16.04.2010, 21:45
Съдия: Антонио Дамато


В петък ще се изиграе, считаният за най-голямо дерби двубой от италианската Серия А между Интер и Ювентус. Мачът не случайно нос и името Дербито на Италия, тъй като противопоставя двата най-успешни отбора в страната до преди въздигането на Милан в края на 80-те. Омразата между тифозите на “нерадзурите” и “бианконерите” е прословута, а и това са двата най-популярни клуба на Апенините.

Интер вече не е лидер в шампионата и титлата, която до преди 6-7 кръга изглеждаше повече от сигурно, че ще триумфира за 5-ти пореден път със Скудетото, което би бил рекорд. Да ама не. 3 победи от 10 мача позволиха на Рома да застигне шампионите, макар че имаше 11 точки пасив и сега “вълците” водят кервана. В последния кръг на “Артемио Франки” във Флоренция Интер завърши 2:2 с Фиорентина, а три дни по-късно се върна на същия стадион, за да победи същия съперник с 1:0 и да се класира на финал за Купата. И това стана при положение, че големите звезди Снайдер и Милито получиха почивка, тъй като наближават мачовете на истината с Барселона в полуфиналите на Шампионската лига.

Борбата за тима от Торино е съвсем друга. Ювентус прави ужасен сезон, започнат от Чиро Ферара и поет от Алберто Дзакерони. Преди началото на кампанията всички твърдяха, че ако някой може да спре Интер, то това е “Старата госпожа”. Вместо това “бианконерите” се сринаха извън 4-ката и сега водят отчаяна битка за връщане там, битка с много съперници и неясен край. След успех с 1:0 над Каляри в последния кръг Юве се доближи  на три точки от Палермо и Сампдория. Все пак през първия полусезон Юве нанесе удар по гордия Моуриньо, побеждавайки Интер с 2:1 в Торино. Това беше един от последните силни мачове на тима преди окончателния срив.

Проблемите на Интер преди този мач са най-вече около състоянието на Уесли Снайдер и Съли Мунтари. Двамата са под въпрос. Твърдо аут са Давиде Сантон и Франческо Толдо, а бранителят Кристиян Киву е наказан.

Касерес, Кименти, Григера, Трезеге и Джовинко няма да пътуват за Милано. С травми са още Диего, Дел Пиеро, Салихамиджич и Маркизио, но се очаква да играят.

Интер е абсолютен фаворит в предстоящия двубой. “Нерадзурите” нямат право на повече грешки, ако искат да запазят титлата си. На всчики е ясно, че те са най-добре подготвеният тим в Италия, но явно Шампионската лига ги разконцентрира. Провал срещу Ювентус, заедно с отпадане от Барселона може да съсипе иначе силният сезон на тима. Лекотата, с която Интер спечели важните мачове срещу Милан дава основание да се смята, че Ювентус не го чака нищо добро. 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

13 Април Фиорентина 0:1 Интер (Купа Италия)  
10 Април Фиорентина 2:2 Интер (Серия А)
6 Април ЦСКА М 0:1 Интер (Шампионска Лига)
3 Април Интер 3:0 Болоня (Серия А) 
31 Март Интер 1:0 ЦСКА М (Шампионска Лига)

Ювентус:

11 Април Ювентус 1:0 Каляри (Серия А)
3 Април Удинезе 3:0 Ювентус (Серия А)
28 Март Ювентус 2:1 Аталанта (Серия А)
25 Март Наполи 3:1 Ювентус (Серия А)
21 март Сампдория 1:0 Ювентус (Серия А)


Последните 20 години:

Интер - Ювентус

35 мача
8 победи за Интер
13 равенства
14 победи за Ювентус
Голова Разлика: 55:37 за Ювентус

През този сезон:

28 Януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа Италия)

Коефициенти от bet365:
Интер - 1.61
Равен - 3.60
Ювентус - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157