Болоня – Милан: Росонерите ще продължат негативната серия


Н. Гавазов

Болоня – Милан: Росонерите ще продължат негативната серия

Болоня - Милан
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 08.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери

Болоня и Милан се изправят един срещу друг в сряда вечер в отложена среща от Серия А. Домакините се намират на 13-то място в таблицата, докато италианският гранд спадна на 8-мо място и започна да му се изплъзва Топ 5.

"Рособлу" допусна много тежко поражение в последния кръг срещу Наполи с внушителното 7:1, което няма как да не повлияе над самочувствито сред играчите. Болоня вече отпадна за Купата на Италия, а липсата на някакви конкретни цели в първенството изглежда ще позволи на тима на доиграе без напрежение сезона. Роберто Донадони ще е без наказания Адам Масина, но пък в състава се завръщат Емил Крафт и Федерико Вивиани.

Милан проведе изключително разконцентрирано двубоя в неделя срещу Сампдория и допусна 4-та поредна загуба и 5 мача без успех във всички турнири. "Росонерите" са вече на 5 точки от Топ 5 и на внушителните 10 от Топ 3, а след отпадането в Купата на Италия единственият им вход към Европа догодина е през Серия А. Това не позволява на италианския гранд повече грешки, а единственото положително е, че след тази отложена среща разстоянието от градския съперник Интер може да се смъкне на само 2 точки. Винченцо Монтела продължава да е без Рикардо Монтоливо, Бонавентура, Матиа Де Шилио и Лука Антонели, а към тях се присъединява и наказания Хосе Соса. Давиде Калабрия пък е близо до пълно възстановяване и се очаква да започне титуляр на левия бек, а Карлос Бака може би ще отстъпи мястото си в центъра на нападението на Лападула.

Болоня не гони конкретни цели, но след разгромата загуба от Наполи през уикенда играчите ще се опитат да се реваншират на привържениците си поне с равенство срещу по-именития съперник. Милан пък няма да се задоволи само с реми и ще търси по-активно победата, но с оглед кризата в тима и липсата на важни играчи прогнозираме неуспех с тази задача.

Прогноза: Болоня - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Болоня:

14 януари Кротоне - Болоня 0:1 (Серия А)
17 януари Интер - Болоня 3:2 след прод. (Купа на Италия)
22 януари Болоня - Торино 2:0 (Серия А)
29 януари Каляри - Болоня 1:1 (Серия А)
04 февруари Болоня - Наполи 1:7 (Серия А)

Милан:

16 януари Торино - Милан 2:2 (Серия А)
21 януари Милан - Наполи 1:2 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)
29 януари Удинезе - Милан 2:1 (Серия А)
05 февруари Милан - Сампдория 0:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Болоня - Милан

150 срещи
44 победи за Болоня
40 равенства
66 победи за Милан
Голова Разлика: 230:182 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254