Ювентус – Интер: Пиоли ще успее да затвори играта за хикс


Н. Гавазов

Ювентус – Интер: Пиоли ще успее да затвори играта за хикс

Ювентус - Интер
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 05.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли


Едно от двете големи дербита в 23-я кръг на Серия А противопоставя грандовете Ювентус и Интер. Домакините са на първото място в таблицата и при победа биха увеличили още повече шансовете си за Скудето, докато "нерадзурите" са в борбата за Топ 3 и нямат право на загуба на точки.

Шампионите успяха да увеличат преднината си пред втория Рома на 4 точка, след като миналата седмица надвиха Сасуоло като гости, а "римските вълци" допуснаха иненадващо поражение от Сампдория. Ювентус вече показа, че има леки колебания в играта си срещу по-сериозните тимове, но това е предимно в гостуванията, а в Торино отборът е безгрешен. За Алегри нещата започнаха да се подобряват и в кадрови план, след като единственият контузен или наказан е Марио Лемина.

Интер е вече в серия от 7 последователни успеха в Серия А, което ги приближи само на 3 точки от 3-я Наполи, но преследвачите Милан, Фиорентина и Лацио също са се прицелили в Шампионска лига догодина. Единственото разочарование за Пиоли дойде в Купата на Италия във вторник, когато неговият отбор беше елиминиран от Лацио, но изглежда усилията на гостите са насочени повече към първенството. В състава на италианския гранд няма отсъстващи или наказани играчи, така че "старата госпожа" ще се изправи срещу най-доброто на съперника.

Трудни за прогнозиране са подобни дербита, макар че Ювентус изглежда твърде внушителен в мачовете на свой терен. Шампионите са допуснали само едно поражение срещу Интер в последните 11 сблъсъка и са в серия от 27 поредни домакински успеха в елита на Италия. Стефано Пиоли обаче едва ли ще се втурне напред към максималните 3 точки и по-скоро ще видим "нерадзурите" по-прибрани с нищо против да завършат двубоя наравно.

Прогноза: Ювентус - Интер 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

11 януари Ювентус - Аталанта 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Фиорентина - Ювентус 2:1 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)
29 януари Сасуоло - Ювентус 0:2 (Серия А)

Интер:

14 януари Интер - Киево 3:1 (Серия А)
17 януари Интер - Болоня 3:2 след прод. (Купа на Италия)
22 януари Палермо - Интер 0:1 (Серия А)
28 януари Интер - Пескара 3:0 (Серия А)
31 януари Интер - Лацио 1:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Ювентус - Интер

212 срещи
97 победи за Ювентус
53 равенства
62 победи за Интер
Голова Разлика: 306:253 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235