Милан – Сампдория: Росонерите нямат право на грешка


Н. Гавазов

Милан – Сампдория: Росонерите нямат право на грешка

Милан - Сампдория
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 05.02.2017г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Гуида

Неделната поредица от мачове в 23-я кръг на Серия А започва с двубоя между Милан и Сампдория. И двата отбора изглежда с идентична моментна форма, а по-разочаровани от последните резултати със сигурност са привържениците на италианския гранд.

"Росонерите" има само една победа в последните 5 мача и е в серия от 3 поредни поражения, което ги смъкна на 3 точки от Топ 5 и на цели 8 от тройката. Разбира се, домакините имат двубой по-малко да изиграят в първенството, но това не трябва да успокоява никой в клуба, защото при пореден неуспех задачата за Европа догодина се усложнява. Винченцо Монтела има главоболия със защитата, тъй като с контузии се оказаха бековете Матиа Де Шилио, Лука Антонели и младия Калабрия, което означава дебют като титуляр за аржентинеца Ванджиони. Рикардо Монтоливо продължава да се възстановява в лазарета, а компания му прави още една ключова фигура за Милан - Бонавентура. Най-вероятно новото попълнение Деулофеу ще започне сред първите 11 на крилото и ще търси противниковата врата заедно със стандартните в нападението Сусо и Карлос Бака.

Сампдория приключи поредицата си от 7 двубоя без успех с изненадващ триумф в миналия кръг над претендента за Скудето Рома. "Моряците" все още са в долната половина на таблицата, но след изненадващите 3 точки срещу "римските вълци" няма как да не са повишили атмосферата в клуба. Вратарят Вивиано е единственият отсъстващ за гостите, така че отборът ще има на разположение най-доброто си.

Настоящата среща е от по-голямо значение за Милан, отколкото за Сампдория, така че домакините нямат друга опция освен да атакуват за пълния актив от точки. "Моряците" ще се отбраняват и ще се опитат да се възползват от грешките в отбраната на противника, но очакваме "росонерите" този път да започнат по-мотивирано и да не допуснат провал.

Прогноза: Милан - Сампдория 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

12 януари Милан - Торино 2:1 (Купа на Италия)
16 януари Торино - Милан 2:2 (Серия А)
21 януари Милан - Наполи 1:2 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)
29 януари Удинезе - Милан 2:1 (Серия А)

Сампдория:

07 януари Наполи - Сампдория 2:1 (Серия А)
15 януари Сампдория - Емполи 0:0 (Серия А)
19 януари Рома - Сампдория 4:0 (Купа на Италия)
22 януари Аталанта - Сампдория 1:0 (Серия А)
29 януари Сампдория - Рома 3:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Сампдория

131 срещи
69 победи за Милан
32 равенства
30 победи за Сампдория
Голова Разлика: 219:121 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201