Спалети: Бяхме ощетени в неделя, сега нещата се обърнаха


Н. Гавазов

Спалети: Бяхме ощетени в неделя, сега нещата се обърнаха

Старши-треньорът на Рома Лучано Спалети сподели мнение за срещата с Чезена от 1/4-финалите на Купата на Италия. Напомняме, че "вълците" победиха "морските кончета" с 2:1, като победният гол дойде при спорна дузпа в 95-та минута, която предизвика много дебати в социалните мрежи.

"Ще опитам да съм честен, колкото е възможно това. По мое мнение това е дузпа, но ако тя бъде дадена срещу моя отбор, щях да съм много ядосан. Но това все пак е дузпа. В неделя не ни дадоха чиста дузпа, този път нещата се обърнаха", заяви Спалети.

"Хората обичат да сравняват статистическите данни, но истината е, че през миналата кампания трябваше да мине половината сезон, преди да отсъдят дузпа в наша полза. Ние не се опитахме да се сравняваме и да се оплакваме, а просто се съсредоточихме върху изкачването си в класирането", добави специалитетът.

"Подобни мачове срещу подобни съперници винаги се развиват по този начин. Последните няколко дни постоянно повтарях на играчите, че Чезена е опасен отбор, който вече отстрани два тима от Серия А. Промених състава, за да имаме свежи крака. Но явно не бе достатъчно. Играхме приличен футбол и не смятам, че бяхме трагични, но агресията и скоростта на Чезена ни създаде проблеми. През второто полувреме пропуснахме и няколко добри положения, с които можехме да направим по-лесни нещата", каза още Спалети.

 

  Сподели
100