Сасуоло – Ювентус: Ще затруднят ли домакините шампиона?


Н. Гавазов

Сасуоло – Ювентус: Ще затруднят ли домакините шампиона?

Сасуоло - Ювентус
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 29.01.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Сасуоло посреща шампиона Ювентус в 22-я кръг на Серия А в опит да измъкне поне точката от двубоя. Грандът от Торино все още не е подсигурил защитата си на титлата, тъй като Рома не спира да диша във врата на гостите, така че двубоят е с огромно значение за Скудето.

Домакините от своя страна очевидно няма да повтори постижението си от миналия сезона, тъй като местата даващи право на евроучастие са твърде далеч, а за Купата на Италия отпаднаха разочароващо преди дни от втородивизионния Чезена. "Зелено-черните" все пак са на спокойна дистанция от 14 точки от зоната на изпадащите и могат да бъдат спокойни за оставането си в елита като по-скоро ще играят за своята чест до края на кампанията. Симоне Мисироли, Биондини и Франческо Мананели няма да са на разположение на Сасуло, а се очаква и Дефрел да не вземе участие, тъй като се заговори за негов евентуален трансфер.

Ювентус продължава да държи първото място в таблицата, но само с точка преднина пред втория в класирането и битката за титлата все още е жива. От изключителна важност беше и елиминирането на Милан за Купата на Италия преди дни, което със сигурност е приповдигнало настроението в съблекалнята. Алегри за този кръг няма контузени или наказани играчи, така че ще може да разчита на всичките си футболисти без участващите на Купата на африканските нации Лемина и Бенатиа.

На пръв поглед срещата не би трябвало да е проблем за Ювентус, но в момента може да се каже, че Сасуоло е в добра серия в първенството след 2 победи и едно равенство, а единствено отпадането от Купата на Италия помрачава добрата за скромния тим 2017-та година. От голямо значение ще е как ще започне срещата и ще е любопитно да видим дали домакините ще имат сили да удържат поне хикса срещу шампиона.

Прогноза: Сасуоло - Ювентус 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сасуоло:

22 декември Каляри - Сасуоло 4:3 (Серия А)
08 януари Сасуоло - Торино 0:0 (Серия А)
15 януари Сасуоло - Палермо 4:1 (Серия А)
18 януари Сасуоло - Чезена 1:2 (Купа на Италия)
22 януари Пескара - Сасуоло 1:3 (Серия А)

Ювентус:

08 януари Ювентус - Болоня 3:0 (Серия А)
11 януари Ювентус - Аталанта 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Фиорентина - Ювентус 2:1 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
25 януари Ювентус - Милан 2:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Сасуоло - Ювентус

7 срещи
1 победа за Сасуоло
1 равенство
5 победи за Ювентус
Голова Разлика: 13:4 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171