Юве взе дербито с Милан и продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Юве взе дербито с Милан и продължава напред за Купата

Ювентус се класира за полуфиналите на Купата на Италия. "Старата госпожа" победи с 2:1 Милан у дома и така взе реванш за загубата си в мача за Суперкупата, който двата тима изиграха преди месец.

Домакините поведоха с голове на Пауло Дибала и Миралем Пянич преди почивката, но Карлос Бака върна "росонерите" в двубоя с попадение в началото на втората част. Малко след това обаче съотборникът Мануел Локатели получи втори жълт картон и така остави тима си с човек по-малко.

Първият гол падна, след като в 10-ата минута Квадво Асамоа центрира от лявото крило, Хуан Куадрадо технично с пета продължи топката за Пауло Дибала, който изскочи очи в очи с вратаря и отбеляза за 1:0. В 21-ата минута Асамоа изработи фаул пред наказателното поле, а след изпълнението му Миралем Пянич заби топката неспасяемо в мрежата за 2:0.

В 53-ата минута Андреа Бертолачи получи на скорост в наказателното поле. Защитник успя да избие топката, но тя попадна в краката на Бака, който с удар от воле успя да вкара за 2:1.

За място на финала "бианконерите" ще спорят с Наполи, като мачовете им са на 1 март и 5 април, а "небесносините" са домакини в първия. Другите двама полуфиналисти трябва да бъдат определени след седмица от двойките Интер - Лацио и Рома - Чезена.

  Сподели
95