Ювентус – Милан: Този път домакините ще са победители


Н. Гавазов

Ювентус – Милан: Този път домакините ще са победители

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 25.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

В сряда вечерта в четвъртфинален сблъсък за Купата на Италия се изправят финалистите от миналогодишното издание на турнира - Ювентус и Милан. Двата отбора вече се срещнаха на два пъти през сезона и в двата пъти грандът от Милано излизаше победител, така че "старата госпожа" има допълнителен стимул в мача.

Шампионите успяха да задържат първото място в първенството през уикенда, след като взеха с лекота дербито с Лацио и останаха на точка пред Рома, но и с мач по-малко. Ювентус стигна до тази фаза за Купата на Италия, след като елиминира не особено лесно Аталанта с 3:2, но все пак на домакините им предстояха сблъсъци с Фиорентина и Лацио за Серия А, а Скудето безспорно е по-важния турнир. Разбира се, "Старата дама" сега едва ли ще излезе с отслабена мотивация в сряда вечер, тъй като привържениците ще искат реванш от своите любимци, заради двете предишни поражения от този съперник. Алегри няма да може да разчита на участващите в Купата на африканските нации Лемина и Бенатиа, докато Маркизио най-вероятно пропуска срещата и на негово място ще видим новото попълнение Томас Ринкон.

Милан започна да изпитва проблеми в Серия А, след като в последните 5 кръга има само една единствена победа, а дербито с Наполи през уикенда беше загубено на "Сан Сиро" с 2:1, което допълнително усложни ситуацията в тима. "Росонерите" са 7-ми на 7 точки от Топ 3 и на 2 от 5-я Интер, така че евроучастието на отбора догодина не е много сигурно. Винченцо Монтела трябва да обърне специално внимание върху първите полувремена, тъй като в предишните двубои играчите излизаха на терена отпуснати и им се налагаше да още в началото да бъдат в ролята на догонващи. Характерът и настойчивостта проработиха в двата мача с Торино, но преди дни се видя, че срещу по-класен съперник като Наполи да върнеш два гола пасив не е лесно, така че този път гостите ще трябва да са напълно концентрирани. Матиа Де Шилио, Рикардо Монтоливо и Матиас Фернандес продължават да се лекуват в лазарета и пропускат двубоя, а все още не е ясно дали Поли ще може да вземе участие.

Ювентус може и да загуби последните два мача с Милан, но пък не е изнеада, че "старата госпожа" излиза като фаворит в четвъртфинала. И двата отбора показаха леки колебания в играта си, но в Торино шампионите са безпогрешни, докато "росонерите" не са в оптимално състояние и най-вероятно ще опитат по-дефанзивна тактика с разчитане предимно на контраатаки. Малко положения за гол, повече физически единоборства, но все пак зрелище, в което домакините ще надделеят с лекота.

Прогноза: Ювентус - Милан 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

23 декември Ювентус - Милан 1:1 - 3:4 след дузпи (Суперкупа на Италия)
08 януари Ювентус - Болоня 3:0 (Серия А)
11 януари Ювентус - Аталанта 3:2 (Купа на Италия)
15 януари Фиорентина - Ювентус 2:1 (Серия А)
22 януари Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)

Милан:

23 декември Ювентус - Милан 1:1 - 3:4 след дузпи (Суперкупа на Италия)
08 януари Милан - Каляри 1:0 (Серия А)
12 януари Милан - Торино 2:1 (Купа на Италия)
16 януари Торино - Милан 2:2 (Серия А)
21 януари Милан - Наполи 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

200 срещи
75 победи за Ювентус
68 равенства
57 победи за Милан
Голова Разлика: 284:253 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
240