Божинов в Неапол, Моуриньо в Града на Ренесанса - Анонс на съботните срещи в Серия А


.

Божинов в Неапол, Моуриньо в Града на Ренесанса - Анонс на съботните срещи в Серия А

Наполи - Парма
Стадион: "Сан Паоло", Наполи
Дата: 10.04.2010
Час: 19:00
Съдия:

Наполи, които през сезона бяха в Топ 4 и специалистите смятаха отбора за най-голям конкурент на Ювентус за четвъртото място, през втория сезон показа слаби и колебливи игри и се смъкна до осмото място. Изглежда обаче хората на Валтер Мазари излизат от кризата и след загубата у дома си от Фиорентина на 13 март, неаполитанците са с 4 мача без загуба, което ги изкачи на шесто място с 49 точки - две по-малко от четвъртия Палермо.

Маджо, Досена и Денис са контузени и няма да играят за домакините. Наказани няма, под опасност от дисквалификация са Ароника, Пациенца, Лавеци, Канаваро и Куаяларела. От групата отпадна по неизяснени причини Сантакроче, който лекуваше контузия. Схемата на игра е много интересна: 3-4-2-1 и повече от очевидно е, че цялата полузащита ще участва в атаките на отбора.


Парма, които в средата на първия полусезон бяха в Топ 6, сега се намират на 11 място и на шест точки от зоната даваща право на участие в Лига Европа. Причината за това е, че след блестящото представяне в началото, Божинов и компания бяха влезли в серия от девет мача без победа. Стабилизирането на отбора в последните кръгове ги изкачи в таблицата за класиране и бетонира мястото в Серия А. Всъщност можем да кажем, че и с миналия мач свърши сезона за „дуковете", които изпълниха целите си по оставането в елита на италианския футбол.

Палучи е с контузия и няма да играе за Парма. Наказани няма. Схемата на игра е 4-3-1-2 с Биябини и Креспо в атаката, а Валери остава на пейката. Всъщност вероятността нападателният тандем да е Божинов - Биябини и Креспо да почива е 45%. Също така на левия фланг на полузащитата вместо Кастелини, може да заиграе Антонели. Вероятността за това е също 45 %.


По класният отбор е този на Наполи. По-мотивиран е също този на домакините. За Парма напротив - освен игра за едната чест, липсва всякаква друга мотивация. Само в две срещи като гости са побеждавали съотборниците на Божинов, а Наполи е губел само един път у дома си.

Който иска да търси изненада е добре да играе с X. Но разумното би било твърда единица. Ако разбира се Наполи не са се отказали от Шампионската лига.


Прогноза за: Наполи - Парма 2:0

 

 


Фиорентина - Интер
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 10.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Мауро Бергонци

През последните няколко сезона Фиорентина се представя силно в Серия А и завърши в Топ 4, но през настоящата си кампания „виолетовите", въпреки пробива си в Шампионската лига ( на осминафиналите отпаднаха след гол от засада от Байерн Мюнхен), във вътрешното първенство показаха колеблива игра и неравномерно представяне. В момента Ла Виола са осми с 45 точки от 32 мача - само на 4 точки от мястото даващо право за участие в Лига Европа и на шест от това за Шампионската лига.

В последните си пет срещи обаче, „виолетовите" подобриха значително играта си и отбелязаха 11 гола, а допуснаха само 3. Загубиха само гостуването си на преродения Катания, а победата с 3:1 като гост над Наполи е наистина знаменателна. Амбициите на отбора бяха заявени от старши треньора Прандели много ясно: „Ще се борим за Шампионската лига до последният кръг".


Интер на един етап от сезона имаха аванс от 11 точки пред втория в класирането, но вместо в момента да са шампиони, загубиха ужасно много точки, масивната разлика бе стопена и сега ще треперят до последно за титлата си защото разликата от преследващия ги Рома е само точка.

Все пак хората на Моуриньо показаха някакви признаци на по-стабилна игра и вече в три мача подред във всички турнири отборът побеждава. В последният кръг срещу Болоня Мота вкара два гола, а Балотели един и „нерадзурите" преодоляха с лекота своите съперници.


Прандели няма да разчита на Гамберини, Аврамов и Варгас, които са контузени. Муту е с дисквалификация. Така схемата на игра ще е доста интересна: 4-4-1-1 с обичаините Джилардино на върха и Йоветич зад него. Колдруп застава в центъра на отбраната, но между Фелипе и Комото, а Донадел ще застане в центъра на полузащитата, но между Сантана и Монтоливо.

„Някой може да ми се изсмее като погледне как съм наредил състава си. Но тези ротации ги правя с футболистите, които ми останаха", оправда се Прандели за подредбата на отбора. Лично аз обаче не смятам така, защото кадровите загуби на Фиорентина са по-малки в сравнение с миналия кръг, просто специалистът преиграва с някой хитър ход.


Сантон, Мота и Толдо са контузени и няма да играят за Интер. Дисквалифицирани няма, под угроза са Снайдер и Киву. От групата за мача отпаднаха Арнаутович, Карлсен, Кхрин, Дестро. Схемата на игра е 4-2-3-1. На върха на атаката е Мота, а Балотели на десния фланг. Ето'о застава на левия фланг, а Снайдер в средата. На пейката остава Пандев и най-вероятно ще влезе в игра по-късно в зависимост от резултата на мястото на Балотели или на някой от полузащитниците при неблагоприятен резултат (Станкович най-вероятно).

Очертава се тежък мач за Моуриньо и компания, а за нас остава насладата от важността на двубоя и за двата отбора, за които всеки друг резултат е равносилен на загуба, което предполага открита игра.

„Моите футболисти ще играят внимателно, но същевременно и много агресивно. Ще се стараем да угаждаме ходовете на съперника си и образно казано да четем играта. Това ще бъде истинска битка", обеща Прандели.

Мача е тежък и за прогнозиране най-малкото защото може да има твърде много динамика в резултата. Интер вече загубиха четири от гостуванията си. Фиорентина обаче загуби шест от домакинствата си. В същото време и двата отбора са мотивирани за победата, и тя би прилягала еднакво на всеки. Мисля си обаче, че португалецът е измислил вече как да надиграе Прандели, както и как да се справи с Джилардино и Йоветич. Въпросът е и да успее да преодолее защитният вал на „виолетовите", което ще гарантира победата. Нека предположим, че ще го стори.

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

3 Април Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)
28 Март Фиорентина - Удинезе 4:1 (Серия А)
24 Март Катания - Фиорентина 1:0 (Серия А) 
20 Март Фиорентина - Дженоа 3:0 (Серия А)
13 Март Наполи - Фиорентина 1:3 (Серия А)

Интер:

6 Април ЦСКА Москва - Интер 0:1 (Шампионска Лига)
3 Април Интер - Болоня 3:0 (Серия А)
31 Март Интер - ЦСКА Москва 1:0 (Шампионска Лига)
27 Март Рома - Интер 2:1 (Серия А)
24 Март Интер - Ливорно 3:0 (Серия А)


Срещи в последните 15 години:

Фиорентина - Интер

28 мача
6 победи за Фиорентина
15 победи за Интер
7 равенства
Голова разлика 25:52 за Интер

Последен мач:

2 Февруари Интер -  Фиорентина 1:0 Купа Италия



Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 3.60
Интер - 2.10
Равенство - 3.20


Прогноза за: Фиорентина - Интер 1:2

 


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270