Ювентус – Болоня: Шампионите започват годината с победа


Н. Гавазов

Ювентус – Болоня: Шампионите започват годината с победа

Ювентус - Болоня
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 08.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани


Ювентус посреща Болоня в 19-я кръг на Серия А в стремеж да продължи добрите си игри в първенството и да започне годината с успех. Гостите са в долната половина на таблицата и определено в този двубой точката ще е повече от задоволителна.
Шампионът на Италия засега държи дистанция от 4 точки пред Рома, но има и мач по-малко, така че първото място не изглежда толкова застрашено.

"Старата госпожа" се наложи да завърши 2016-та година със среща за Суперкупата, която беше загубена от Милан след изпълнение от дузпи. За радост на привържениците това поражение дойде преди около две седмици и играчите са имали предостатъчно време да се отърсят от негативни ефекти след последния съдийски сигнал. Защитата на Ювентус продължава да страда от липса на пълен комплект играчи, тъй като този уикенд Дани Алвеш, Алекс Сандро и Леонардо Бонучи са контузени, докато Бенатиа замина да играе за националния си тим. Лемина също ще представлява страната си за Купата на африканските нации, а ще е любопитно да видим в игра новото попълнение Томас Ринкон.

Болоня не допусна гол в своята врата в последните 2 мача от полусезона, което постави тима на 10 точки от зоната на изпадащите. Освен това, "росеблу" има и мач по-малко, така че няма изгледи да се включи сериозно и активно в битката за оцеляване. Един от най-добрите за състава на гостите Симоне Верди е с трама, както и Умар Садия, а Сафир Тайдер пък е с тима на Алжир.

Ще е голям успех за Болоня да стигне до точката срещу шампиона, особено при гостуване, така че очакваме опитния Роберто Донадони да избере по-дефанзивен стил и твърда игра. Ювентус може и да има кадрови проблеми свързани с отбраната, но все пак си остава стабилен отбор, за който всичко по-различно от 3-точки в това домакинство ще е провал.

Прогноза: Ювентус - Болоня 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

03 декември Ювентус - Аталанта 3:1 (Серия А)
07 декември Ювентус - Динамо Загреб 2:0 (Шампионска лига)
11 декември Торино - Ювентус 1:3 (Серия А)
17 декември Ювентус - Рома 1:0 (Серия А)
23 декември Ювентус - Милан 1:1 - 3:4 след дузпи (Суперкупа на Италия)

Болоня:

27 ноември Болоня - Аталанта 0:2 (Серия А)
01 декември Болоня - Верона 4:0 (Купа на Италия)
05 декември Удинезе - Болоня 1:0 (Серия А)
11 декември Болоня - Емполи 0:0 (Серия А)
18 декември Пескара - Болоня 0:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Болоня

160 срещи
78 победи за Ювентус
55 равенства
27 победи за Болоня
Голова Разлика: 234:145 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220