Марота: Имаме нужда от класен полузащитник


Н. Гавазов

Марота: Имаме нужда от класен полузащитник

Директорът на Ювентус Беопе Марота разказа за работата на клуба на трансферния пазар, а също така коментира ситуацията с избухването на Масимилиано Алегри след финала за Суперкупата на Италия.

"Доволни сме от своя състав по отношение на всяка позиция. В сравнение с октомври закупихме Ринкон, а Маркизио напълно се възстанови, така че това са още двама играча. Освен това, почти оформихме трансфера на Калдара от Аталанта, за това към моментна имаме двама нови играчи", заяви Марота.

"Също така през януари ще работим с поглед към бъдещето. Възнамеряваме да поговорим с футболистите, които в момента са недостъпни за трансфер. Взехме Калдара, защото той е подходящ за нашия модел. Имаме отлични защитници, но те вече не са млади, а ние трябва да мислим за бъдещето. Ще позволим на Аталанта да го наеме за половин година, а може би за целия следващ сезон. Имаме добра отбрана, освен това може да подпишем с Бенатиа. Относно полузащитата, там имаме млади италианци и имаме нужда от топ играч за следващия сезон", каза още босът.

"Китайският футбол притежава големи ресурси, за това те могат да контактуват с всеки играч. Това кара всички да се замислят. Не се страхувам, че те могат да купят някого от нашите футболисти през януари, защото има контракти", добави Марота.

"Историята с Алегри? Много треньори биха се ядосали от загуба. Това е хвърляне на адреналина. Загубихме с дузпи, за това няма причина да упреквам играчите. Завършихме годината на първо място в първенството и в групата си в Шампионска лига. Ювентус е свикнал да побеждава и за това загубите се приемат болезнено", завърши ръководителят.

 

  Сподели
80