Ювентус - Милан: В битка за Суперкупата


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: В битка за Суперкупата

Ювентус - Милан
Стадион: "Джасим Бин Хамад", Доха
Дата: 23.12.2016г.
Час: 18:30
Съдия: Антонио Дамато

Ювентус ще бъде символичен домакин на Милан във финала за Суперкупата на Италия 2016, като за "бианконерите" това ще е пети пореден финал. Торинци добиха това право като действащ шампион на страната, а миланци са тук като финалист в Купата на Италия, която бе спечелена от... Ювентус.

Последната среща между тези два отбора във финал за Суперкупата бе през 2003 година в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси и тогава публиката се наслади на разигралия се трилър, спечелен с 5:3 от Юве след изпълнение на дузпи.

Надеждите на неутралните почитатели на футбола са, че сега ще се стигне до нещо подобно, а що се отнася до феновете на двата тима, тези на "баинконерите" се надяват любимците им да спечелят осмия трофей в историята, а почитателите на "росонерите" - да бъдат застигнати торинци.

Иначе последният мач между Милан и Ювентус бе през октомври тази година и тогава хората на Винченцо Монтела постигнаха изненадваща победа с 1:0 с гол на Лукатели.

Разбира се, оттогава измина немалко време, изиграха се много срещи и тази загуба по никакъв начин не се отрази на торинци, които са на върха в класирането на Серия А, а след победата си над основния преследвач Рома през уикенда увеличиха дистанцията от "вълците" на 4 точки. Като цяло, шампионите влизат в мача със серия от четири поредни победи във всички турнири.

Милан не може да се похвали с подобно нещо. Отборът е нестабилен и изпитва затруднения срещу съперниците от горната част на таблицата за класиране. Така например хората на Монтела не успяха да спечелят домакинството си на шестия Аталанта и останаха на пета позиция, на две точки от третото място.

Двубоите между Милан и Ювентус почти винаги са били оспорвани, независимо от формата на двата отбора, така че имаме всички основания да очакваме същото и сега. Не се очакват много голове и поради това можем да опитаме игра с по 2.5 гола в мача или равенство през първото полувреме. По-рисковано изглежда двата тима да не се победят в редовното време, но и този вариант не бива да се изключва с оглед на леко атракционния характер на този двубой.

Прогноза: Ювентус - Милан 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

27 ноември Дженоа - Ювентус 3:1 (Серия А)
03 декември Ювентус - Аталанта 3:1 (Серия А)
07 декември Ювентус - Динамо Загреб 2:0 (Шампионска лига)
11 декември Торино - Ювентус 1:3 (Серия А)
17 декември Ювентус - Рома 1:0 (Серия А)

Милан:

20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)
26 ноември Емполи - Милан 1:4 (Серия А)
04 декември Милан - Кротоне 2:1 (Серия А)
12 декември Рома - Милан 1:0 (Серия А)
17 декември Милан - Аталанта 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

199 срещи
75 победи за Ювентус
67 равенства
57 победи за Милан
Голова Разлика: 283:252 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246