Сасуоло – Интер: Пълен лазарет може да помогне на нерадзурите


Н. Гавазов

Сасуоло – Интер: Пълен лазарет може да помогне на нерадзурите

Сасуоло - Интер
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 18.12.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Ди Бело


Неделната програма от мачове в 17-я кръг на Серия А се открива със срещата между Сасуоло и Интер. И двата отбора се представят далеч от това, което показаха миналия сезон, но все пак по-голямо е напрежението в лагера на "нерадзурите".

Домакините са в долната половина на таблицата, но на спокойните 8 точки от зоната на изпадащите, така че засега поне за оставането в елита не бива да се тревожат. Голямото разочарование дойде в груповата фаза на Лига Европа, където Сасуоло отпадна безславно на последно място. Една от причините за лошите резултати през тази кампания е безспорно препълненият лазарет, където лекуват травми Паоло Канаваро, Доменико Берарди, Матео Политано, Алфред Дънкан, Давиде Биондини, Франческо Мананели и Марсело Гадзола, а Федерико Пелусо пък е наказан.

Интер определено има по-голяма нужда от точки, тъй като едва 9-то място със 7 точки пасив от Топ 5 няма как да задоволява тим от такъв ранг. С идването на Стефано Пиоли нещата се промениха малко, но не съществено и очевидно ще е нужно повече време на наставника, за да стабилизира италианския гранд. По подобие на своя съперник и "нерадзурите" се провалиха в Лига Европа, където завършиха последни и така им остана единствено Серия А. В състава на гостите могат да разчитат на почти най-доброто си, тъй като единствено Гари Медел е извън игра.

И двата отбора се намират далеч от това, което могат и показваха прди една година - едните, заради много липсващи играчи, докато при другите проблемът е чисто спортно-технически. Интер все пак си остава по-класният тим и е нормално да търси повече 3-те точки в мача. Въпреки това, една евентуална победа няма да дойде лесно, тъй като "нерадзурите" в последните си 8 гостувания във всички турнири имат цели 7 поражения и едно единствено реми. Очакваме тази лоша серия при визити да приключи и италианският гранд да покаже характер с труден успех.

Прогноза: Сасуоло - Интер 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Сасуоло:

24 ноември Атлетик Билбао - Сасуоло 3:2 (Лига Европа)
28 ноември Наполи - Сасуоло 1:1 (Серия А)
04 декември Сасуоло - Емполи 3:0 (Серия А)
09 декември Сасуоло - Генк 0:2 (Лига Европа)
12 декември Фиорентина - Сасуоло 2:1 (Серия А)

Интер:

24 ноември Апоел Беер Шева - Интер 3:2 (Лига Европа)
28 ноември Интер - Фиорентина 4:2 (Серия А)
02 декември Наполи - Интер 3:0 (Серия А)
08 декември Интер - Спарта Прага 2:1 (Лига Европа)
11 декември Интер - Дженоа 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сасуоло - Интер

6 срещи
3 победи за Сасуоло
0 равенства
3 победи за Интер
Голова Разлика: 17:7 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259