Милан – Аталанта: Няма да е лесен двубой за росонерите


Н. Гавазов

Милан – Аталанта: Няма да е лесен двубой за росонерите

Милан - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 17.12.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Давиде Маса

Настоящият 17-ти кръг на Серия А ни предоставя още един интересен сблъсък между водещи в класирането отбори. Милан се намира на 3-та позиция, но леко поразклатен след загубата в миналия кръг от Рома, докато Аталанта е 6-ти близо до местата даващи право на евроучастие.

"Росонерите" определено се нуждаят от победа този уикенд, за да не допуснат атмосферата в съблекалнята да спадне и да загубят Топ 3. Само с точка пасив са преследвачите Наполти и Лацио, които чакат грешна стъпка от страна на гранда от Милано, за да го изпреварят. Домакините също така имат да се реваншират пред своите привърженици, а при успех дори могат да се приближат до първото или второто място, тъй като Ювентус и Рома играят в същия ден. Рикардо Монтоливо и Калабрия отново няма да са на разположение на Винченцо Монтела, а добрата новина е завръщането на Бонавентура. Лападула най-вероятно ще остане на пейката, а на негово място ще заиграе Карлос Бака, макар че за колумбиеца все по-усилено се говори, че ще напусне Милан.

Аталанта не блестят в Серия А и остават извън прожекторите, но пък успяват да трупат точки и са една от изненадите досега в кампанията. Въпреки това, бергамистите в момента имат допуснати две поредни поражения, което ги остави на 3 точки от Топ 5. Титулярният страж Бериша продължава да бъде контузен и заедно с Алберто Палоши няма да могат да помогнат на съотборниците си.

Разликата между Милан и Аталанта е само 4 точки и страшно много ще се завърже първата 6-ца при изненада и успех за гостите. Интересното в сблъсъците между двата тима е, че бергамистите имат по-добра статистика - 3 победи срещу само едно поражение от италианския град в предишните 5 двубоя. Разбира се, в този период, "росонерите" бяха в тежка криза, а сега ситуацията изглежда много по-добра за домакините, които ще търсят по-усилено попадение срещу коравия и неудобен Аталанта.

Прогноза: Милан - Аталанта 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

06 ноември Палермо - Милан 1:2 (Серия А)
20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)
26 ноември Емполи - Милан 1:4 (Серия А)
04 декември Милан - Кротоне 2:1 (Серия А)
12 декември Рома - Милан 1:0 (Серия А)

Аталанта:

20 ноември Аталанта - Рома 2:1 (Серия А)
27 ноември Болоня - Аталанта 0:2 (Серия А)
30 ноември Аталанта - Пескара 3:0 (Купа на Италия)
03 декември Ювентус - Аталанта 3:1 (Серия А)
11 декември Аталанта - Удинезе 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Аталанта

120 срещи
58 победи за Милан
38 равенства
24 победи за Аталанта
Голова Разлика: 204:115 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
218