Рома – Милан: Второто място ще остане поделено


Н. Гавазов

Рома – Милан: Второто място ще остане поделено

Рома - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.12.2016г.
Час: 22:00
Съдия:

Краят на 16-я кръг на Серия А ни дава възможност да наблюдаваме дербито на кръга между Рома и Милан. И двата отбора поделят второто място в класирането и ще се опитат по всякакъв начин да не изпускат точки, за да не изостанат от лидера Ювентус.

"Римските вълци" определено се намират в отлично настроение, след като преди една седмица успяха да се наложат в градското дерби срещу Лацио с 2:0. Домакините също така и приключиха груповата фаза на Лига Европа на първа позиция без допуснато поражение. Рома като цяло на свой терен се представя успешно и в Серия А все още не се е намерил тим, който да триумфира на "Стадио Олимпико". Единственото поражение, което допусна при домакинство италианският гранд беше в квалификациите за Шампионска лига с Порто. Леандро Паредес, Алесандро Флоренци и Мохамед Салах са с контузии, а добрата новина в лагера на "римските вълци" е възможността Кевин Строотман да вземе участие в дербито.

Милан засега не впечатлява особено с играта си, но успява да побеждава и да трупа точки, което е най-важното за позаспалият гранд. "Росонерите" са с най-малко реализирани попадение и най-много допуснати такива сред тимовете в челната петица, но това едва ли на този етап притеснява особено привържениците. Техните любимци вече в 5 мача не са били побеждавани, а в този период единството реми дойде в последната минута в дербито с Интер. Рикардо Монтоливо и Калабрия продължават да не могат да играят, поради травми, а към тях се присъединява и Юрай Куцка. В последните дни се появи информация, че аут за този кръг са също така Бонавентура и Карлос Бака, което може да влоши изключително много играта на гостите.

Крайно интересно и любопитно дерби ни очаква в понеделник вечер, тъй като и двата състава ще започнат внимателно, за да не допуснат някаква фатална грешка, но и трябва да се търсят 3-те точки, защото само на точка пасив са преследвачите Наполи и Лацио, а Ювентус е с преднина от 7. Рома изглежда по-стабилният отбор, но Милан никога не бива да бъде подценяван и може да изненада във всеки един момент.

Прогнозираме голямо тактическо надлъгване, което няма да определи победителя, но все пак при положение, че Карлос Бака и Бонавентура наистина няма да ги има - тогава везната се наклонява в полза на "римските вълци".

Прогноза: Рома - Милан 1:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

20 ноември Аталанта - Рома 2:1 (Серия А)
24 ноември Рома - Виктория Пилзен 4:1 (Лига Европа)
27 ноември Рома - Пескара 3:2 (Серия А)
04 декември Лацио - Рома 0:2 (Серия А)
08 декември Астра Гюргево - Рома 0:0 (Лига Европа)

Милан:

30 октомври Милан - Пескара 1:0 (Серия А)
06 ноември Палермо - Милан 1:2 (Серия А)
20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)
26 ноември Емполи - Милан 1:4 (Серия А)
04 декември Милан - Кротоне 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Милан

172 срещи
43 победи за Рома
53 равенства
76 победи за Милан
Голова Разлика: 250:188 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
384