Наполи - Интер: Много голове и попадение на Икарди


Н. Гавазов

Наполи - Интер: Много голове и попадение на Икарди

Наполи - Интер
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 02.12.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Петнадесетият кръг на Серия А започва с гръм и трясък - един срещу друг ще се изправят Наполи и Интер, като печалното положение на съперниците преди този мач няма никакво значение, няма нужда и да търсим допълнителни интриги в сблъсъка. Те и без това са предостатъчно много.

Първо, двата тима според своя потенциал трябва да се борят за място в тройката. Второ, интересно е да видим, как ще се реши проблемът с нестабилността в съперниците - в миланци той е заради треньорските рокади, а при неаполитанци заради участието на тима в Шампионска лига. Трето, Стефано Пиоли дълго време ще бъде "помнен" в Неапол, след като преди две години лиши Наполи от участие в Шампионска лига. Четвърто, Мауро Икарди бе много близо до трансфер на "Сан Паоло" през лятото и пето - баналното противопоставяне на Севра и Юга.

Има защо да гледаме този мач, а почиталите на залозите едва ли ще пропуснат шанса да изпробват силите си и разбира се, своя адреналин.

Наполи е без загуба в пет поредни двубоя във всички турнири, но и само с една победа в този период. При това тимът не успя да спечели домакинствата си на Лацио и Сауоло, което изпрати отбора на седма позиция и на 4 пункта от третата позиция. Основният проблем е липсата на голмайстор. Хората на Маурицио Сари създават положения, владеят инициативата, но няма кой да бележи.

Интер има две победи, две загуби и едно равенство срещу Милан в последните си пет двубоя във всички турнири. Проблемите тук са свързани с менталността на играчите и това се видя както в мача със Саутхемптън, така и при гостуването на Апоел. А нещата бяха близко до провал и срещу Фиорентина, но тогава "виолетовите" не проявиха по-голяма решителност. Ще е справедливо да кажем обаче, че "нерадзурите" подобриха положението си в Серия А, записвайки три победи в последните си пет срещи, само с една загуба и загърбвайки лошия период през октомври, когато взеха само една точка. В момента хората на Пиоли са осми, на 4 пункта от днешния си съперник.

Мертенс от Наполи е наказан, а голямата болка на домакините е отсъствието на контузения Милик. Гостите не могат да разчитат на Медел, Сантон, Нюкури и Паласио.

От изказванията на гостите е видно, че те идват с амбицията да вземат трите точки. И предпоставки за това има - Интер вкара поне два гола в последните си три двубоя от Серия А. От друга страна Наполи има силни флангове и организирана средна линия, която ще тества действията на Ансалди, Д'Амброзия, Кондогбиа и Брозович. В голяма степен резултатът ще зависи от това, как ще се справи тази четворка със задълженията си, както и от това, колко големи ще са грешките на Албиол и Кулибали.

Банално е, но едно дерби може да завърши по всякакъв начин. Съветът ни е да насочим вниманието си към головете в мача, а според показаното от съперниците досега, очакванията са за няколко попадения - може би три, четири и дори пет. Така, че игра над 3.5 гола е добра опция, попадения на Икарди и Инсие могат да допълнят залога.

Прогноза: Наполи - Интер 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

01 ноември Бешикташ - Наполи 1:1 (Шампионска лига)
05 ноември Наполи - Лацио 1:1 (Серия А)
19 ноември Удинезе - Наполи 1:2 (Серия А)
23 ноември Наполи - Динамо Киев 0:0 (Шампионска лига)
28 ноември Наполи - Сасуоло 1:1 (Серия А)

Интер:

03 ноември Саутхемптън - Интер 2:1 (Лига Европа)
06 ноември Интер - Кротоне 3:0 (Серия А)
20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)
24 ноември Апоел Беер Шева - Интер 3:2 (Лига Европа)
28 ноември Интер - Фиорентина 4:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Интер

151 срещи
45 победи за Наполи
38 равенства
68 победи за Интер
Голова Разлика: 225:164 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
445