Емполи – Милан: Гостите ще се борят за задължителни 3 точки


Н. Гавазов

Емполи – Милан: Гостите ще се борят за задължителни 3 точки

Емполи - Милан
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 26.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Милан гостува на Емполи в 14-я кръг на Серия А в търсене на задължителни 3 точки, които да помогнат в борбата за Топ 3. От своя страна домакините са близо до зоната на изпадащите и всяка точка ще е ценна за оставането в елита.

Скромният тим е сред най-слабите отбори в първенството по отношение на атаката - само 6 гола в едва 2 мача. На свой терен Емполи не са се разписвали във вече 5 мача, но трябва да отбележим, че съперници бяха Ювентус, Интер, Рома и Фиорентина. Причината, поради която домакините са над зоната на изпадащите е добрата защита, което е и основното оръжие на треньорския щаб. В състава няма много кадрови проблеми и единствено Винстен Лаурини и Леван Мчедлидзе са аут.

Милан се радва засега на добър сезона в сравнение с последните няколго години и целта Топ 3 не изглежда илюзорна. "Росонерите" са на 3-та позиция с актив, колкото и втория Рома, а с точка по-малко са Лацио и Аталанта. Гостите изпуснаха победата в последната минута в дербито миналата седмица срещу Интер, което може и да повлияе негативно на атмосферата в съблекалнята. Рикардо Монтоливо, Бертолачи и Калабрия са все още контузени, а голямата липса ще е травмата на основния голмайстор Карлос Бака. Това означава, че нападението ще бъде водено от новото попълнение Лападула, подпомаган най-вероятно от Нианг и Сусо. В средата на терена едва ли има промени, а в защитата се очаква да се завърне Романьоли.

Фаворит за срещата логично е Милан, но една евентуална победа няма да дойде лесно. Емполи може и да вкарват трудно голове, но пък и трудно допускат, а едно равенство със сигурност ще е добро дошло за скромния тим. "Росонерите" пък са без голмайстора си, което допълнително ще подпомогне домакините, но все пак очакваме италианският гранд да покаже характер и да се измъкне с 3-те точки.

Прогноза: Емполи - Милан 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Емполи:

23 октомври Емполи - Киево 0:0 (Серия А)
26 октомври Наполи - Емполи 2:0 (Серия А)
30 октомври Емполи - Рома 0:0 (Серия А)
06 ноември Пескара - Емполи 0:4 (Серия А)
20 ноември Емполи - Фиорентина 0:4 (Серия А)

Милан:

22 октомври Милан - Ювентус 1:0 (Серия А)
25 октомври Дженоа - Милан 3:0 (Серия А)
30 октомври Милан - Пескара 1:0 (Серия А)
06 ноември Палермо - Милан 1:2 (Серия А)
20 ноември Милан - Интер 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Емполи - Милан

22 срещи
2 победи за Емполи
7 равенства
13 победи за Милан
Голова Разлика: 36:14 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277