Пиоли: Интер е способен на повече


Н. Гавазов

Пиоли: Интер е способен на повече

Старши-треньорът на Интер Стефано Пиоли сподели мнение за равенството 2:2 с Милан от 13-я кръг на Серия А.

"Не мисля, че заслужавахме да загубим, отчитайки показаното на терен, но има още над какво да работим. Опитах се да балансирам отбора, знаехме, че сме далече от съвършенството. Дадохме твърде много възможности на съперника да контраатакува през първото полувреме, тъй като не винаги работеше превантивната опека. Липсваше ни организираност и баланс", заяви Пиоли.

"Поисках от играчите да оставят сърцето и душата си на терена и те направиха точно това. Все още трябва да работим над компакрността, но ми хареса как пресирахме. Трябва обаче да се научим да подбираме правилните моменти за това. малко неща позволихме на Милан, но те вкараха от контраатаки, така че преди всичко е нужен баланс. Добре владеехме топката, но не винаги мислехме за атака и недостатъчно снабдявахме с топки Икарди", каза още специалистът.

"Какво се промени в сравнение с Де Бур? Не мисля, че това е системен проблем, става дума за ясни идеи и концепции. Момчетата добре реагираха и показаха целеустремен футбол. Имаме отлични играчи и като отбор сме способни на повече. Имаме майсторски отбор, просто трябва да бъдем по-целеустремени", завърши Пиоли.

 

  Сподели
165