Милан – Интер: Дербито на Милано ще завърши без победител (анкета)


Н. Гавазов

Милан – Интер: Дербито на Милано ще завърши без победител (анкета)

Милан - Интер
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 20.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто


Голямото дерби на кръга безспорно е сблъсъкът между грандовете Милан и Интер, с който ще приключи и 13-ят кръг на Серия А. Градските съперници може и да са позагубили от блясъка си в последните няколко години, но зарядът и емоциите остават.

"Росонерите" изглежда постепенно излизат от кризата и вече е активно в битката за Топ 3. Домакините не направиха кой знае какви покупки през лятото, заради смяната на собствеността на клуба, но пък с идването на Винченцо Монтела начело на тима - играта и представянето се повиши драстично. Милан се намира на 3-та позиция на 5 точки от върха и на 3 пред преследвачите за местата даващи право на Шампионска лига Лацио и Аталанта. Бертолачи, Рикардо Монтоливо и Давиде Калабрия отново не са възстановни, а лошата новина е травмата на Романьоли получена по време на мача на националния отбор на Италия. Неговото състояние до последно ще се обсъжда и са малки шансовете да го видим в игра, което означава, че централна защитна двойка ще са Палета и Густаво Гомес.

Интер започна с проблеми сезона и това даде лош резултат, което доведе до едва 9-то място и освобождаването на Франк де Бур. Ръководството се зае да търси нов мениджър и стигна до решението да назначи през международната пауза Стефано Пиоли за наставник. Това означава, че дербито на Милано за него ще е дебют и няма да му е лесно началото в новия му клуб. Единственият, който със сигурност пропуска двубоят за "нерадзурите" е наказания Андреа Ранокия, а Кристиан Ансалди и Родриго Паласио са пък под въпрос.

Сега е идеалният момент за Милан да вземе победа над градския съперник, тъй като състоянието в момента при гостите не е добро. Въпреки това, идването на Стефано Пиоло може да доведе до положителен ефект и да вдигне играчите на Интер, които да покажат по-различен от показания досега през сезона футбол.

Прогноза: Милан - Интер 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

16 октомври Киево - Милан 1:3 (Серия А)
22 октомври Милан - Ювентус 1:0 (Серия А)
25 октомври Дженоа - Милан 3:0 (Серия А)
30 октомври Милан - Пескара 1:0 (Серия А)
06 ноември Палермо - Милан 1:2 (Серия А)

Интер:

23 октомври Аталанта - Интер 2:1 (Серия А)
26 октомври Интер - Торино 2:1 (Серия А)
30 октомври Сампдория - Интер 1:0 (Серия А)
03 ноември Саутхемптън - Интер 2:1 (Лига Европа)
06 ноември Интер - Кротоне 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Интер

186 срещи
63 победи за Милан
57 равенства
66 победи за Интер
Голова Разлика: 247:247

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273