Палермо – Милан: Сицилианци могат да поднесат изненадата


Н. Гавазов

Палермо – Милан: Сицилианци могат да поднесат изненадата

Палермо - Милан
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени


Изпадналият в тежка криза Палермо посреща възходящият от началото на сезона Милан в неделната програма на Серия А. Фаворити в срещата според букмейкърите са "росонерите", но на "Стадио Ренцо Барбера" няма да е лесно и спокойно домакините могат да отмъкнат поне точката.

"Розанерите" и през тази кампания се очертава да се борят за оцеляването си, след като записаха само една победа в пърите 11 кръга, което ги остави в зоната на изпадащите. Палермо е в серия от 4 поредни поражения, а в предишните си 6 мача съумяха да спечелят едва една точка, което е твърде малко дори и за борещ се за оставането в елита тим. Домакините са без Джанкарло Гонзалес, Александър Трайковски, Норберт Балог и Андреа Рисполи. Това ще позволи на българският национал Ивайло Чочев отново да застане титуляр в полузащитата, където в последно време показа прогрес и е един от най-добре представящите се играчи в отбора.

Милан започна да се възражда под ръководството на Винчелнцо Монтела и 7-те победи в предишните 9 кръга го доказват. Разбира се, все още има какво да се подобрява при италианският гранд, за да се върне активно в борбата за Скудето, но 3-то място е достатъчно добро начало за излизане от кризата. Бертолачи, Рикардо Монтоливо и Калабрия отново не са на разположение, но пък са възстановени Лука Антонели и Матиас Фернандес, които обаче едва ли ще бъдат пуснати титуляри и по-скоро ще им се даде време да се адаптират. Палета се завръща след изтърпяно наказание в центъра на отбраната заедно с Романьоли, а в центъра на терена се очаква да видим отново младока Локатели заедно с Бонавентура и Куцка.

Това може да се окаже последен мач на треньора Роберто Де Зерби начело на Палермо, а не са малки шансовете да си тръгне от клуба с хикс срещу италианския гранд. Милан ще търси естествено попадение от първата минута, но наситената защита и домакинската подкрепа в полза на "розанерите" могат да доведат до подялба на точките.

Прогноза: Палермо - Милан 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

02 октомври Сампдория - Палермо 1:1 (Серия А)
17 октомври Палермо - Торино 1:4 (Серия А)
23 октомври Рома - Палермо 4:1 (Серия А)
27 октомври Палермо - Удинезе 1:3 (Серия А)
31 октомври Каляри - Палермо 2:1 (Серия А)

Милан:

08 октомври Чиасо - Милан 0:5 (Приятелска среща)
16 октомври Киево - Милан 1:3 (Серия А)
22 октомври Милан - Ювентус 1:0 (Серия А)
25 октомври Дженоа - Милан 3:0 (Серия А)
30 октомври Милан - Пескара 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Милан

64 срещи
15 победи за Палермо
12 равенства
37 победи за Милан
Голова Разлика: 108:54 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
265