Ювентус – Наполи: Голямото дерби на кръга


Н. Гавазов

Ювентус – Наполи: Голямото дерби на кръга

Ювентус - Наполи
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 29.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

В събота вечер ще станем свидетели на страхотното дерби между шампиона и вицешампиона на Италия - Ювентус и Наполи. Домакините се намират на първа позиция и показват, че имат намерение да защитят Скудето, макар че вече на два пъти допуснаха поражения в подобни завързани срещи. Миналата седмица Милан успя да спре "старата госпожа" с 1:0 на "Сан Сиро", но след това торинският гранд се реваншира с категоричното 4:1 над Сампдория и е вече с 2 точки преднина пред втория Рома. Пауло Дибала и Марко Пяца са в лазарета и няма да се разчита на тях, а Патрис Евра отново е под въпрос. По този начин можем да очакваме атаката да бъде водена от Манджукич и Игуин, а в защита да оперират Бардзали, Бонучи и Киелини.

Наполи и без основния си голмайстор продължава да играят успешно и да се борят за Топ 3. "Небесно-сините" са на 3-та позиция с 4 точки по-малко от своя съперник и на този етап успяват да поддържат едно добро ниво. Проблемът за гостите е в постоянството, тъй като на моменти си личи колебание, а в други показват страхотен футбол. Новото попълнение Аркадиуш Милик, който трябваше да замести Игуин е с контузия, а Габиадини пък е наказан. Другото притеснение е Раул Албиол, който започна да тренира пълноценно, но все още не е ясно дали ще има възможност да започне мача. Най-вероятно Сари отново ще използва в центъра на атаката Дрис Мертенс в ролята на фалшива девятка, подпомаган от Калехон и Инсине.

Ювентус е труден за преодоляване домакин и вече в 23 домакински мача в Серия А не е допускано поражение. Това прави задачата на Наполи изключителна трудна, тъй като няма успех срещу шампиона във вече 6 мача. Любопитно ще е също така представянето на Гонсало Игуин, който трябва да се изправи срещу бившия си клуб и дали изобщо ще покаже някаква сантименталност.

Прогноза: Ювентус - Наполи: 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

02 октомври Емполи - Ювентус 0:3 (Серия А)
15 октомври Ювентус - Удинезе 2:1 (Серия А)
18 октомври Лион - Ювентус 0:1 (Шампионска лига)
22 октомври Милан - Ювентус 1:0 (Серия А)
26 октомври Ювентус - Сампдория 4:1 (Серия А)

Наполи:

02 октомври Аталанта - Наполи 1:0 (Серия А)
15 октомври Наполи - Рома 1:3 (Серия А)
19 октомври Наполи - Бешикташ 2:3 (Шампионска лига)
23 октомври Кротоне - Наполи 1:2 (Серия А)
26 октомври Наполи - Емполи 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

161 срещи
75 победи за Ювентус
51 равенства
35 победи за Наполи
Голова Разлика: 250:179 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217