Евра: Щях да имам четири ШЛ, ако не бе Барселона


Н. Гавазов

Евра: Щях да имам четири ШЛ, ако не бе Барселона

Защитникът на Ювентус Патрис Евра разказа за своето отношение към Шампионска лига и съобщи, че се отнася към всеки мач като към последен.

"Пет пъти съм стигал до финал в Шампионска лига, но я спечелих само един път - с Манчестър Юнайтед през 2008 година. Три пъти губех от Барселона. Ако не бе Барса, аз щях да имам четири Шампионски лиги. За мен това е най-привлекателният турнир. Химнът на Шампионска лига винаги е бил за мен нещо специално, той ме трогва, въпреки че съм на 35 години. През целия си живот ще обичам Шампионска лига", заяви Евра.

"Станаха по-спокоен. Сега по-добре виждам терена: когато си на 20, ти се носиш по терена и безкрайно подаваш в наказателното поле, а сега аз правя това средно около пет пъти на мач и се старая да съм с една глава над останалите. Също така започнах по-добре да избирам позицията си. Като по-млад може да допускаш позиционни грешки, но ги поправяш за сметка на скоростта. Сега се налага веднага да заемаш вярното положение на терена", каза още французинът.

"Когато Райън Гигс бе на 37 години, той ми каза, че провежда един от най-добрите си сезони в кариерата. Попитах го защо. А той ми отвърна: "Повече не се напрягам". Той даже не се изморяваше по време на мачовете. Аз на 20 години оставах без сили. Но сега действам за сметка на опита и отлично се чувствам след двубоите, даже независимо от това, че в Ювентус се раздаваме на 100%", завършва Евра.

 

  Сподели
110