Дженоа – Милан: Домакините посрещат възходящ съперник


Н. Гавазов

Дженоа – Милан: Домакините посрещат възходящ съперник

Дженоа - Милан
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 25.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти


Дженоа и Милан откриват във вторник вече междинния 10-ти кръг в Серия А. Домакините са корав домакински отбор, докато формата на "росонерите" е повече от убедителна.

"Грифоните" на свой терен досега през сезона във всички турнири имаха 5 мача, в които успяха да вземат 2 победи и да направят 3 равенства, което показва убедително представяне, но пък последните две ремита бяха срещу Пекара и Емполи. Защитата на Дженоа е стабилна на този етап, но проблемът идва от нападението, което трудно реализира попадения. В състава единствено Серж Гапке пропуска двубоя, а Леонардо Паволети може да не е в оптимална форма да започне титуляр.

Милан определено е един от най-добре представящите се в този момент тимове в Италия. "Росонерите" имат 5 победи и един хикс в предишните 6 кръга, а победата в дербито с шампиона Ювентус през уикенда ги изкачи на 3-та позиция на 2 точки от лидера. Позаспалият гранд все още има какво да подобрява, за да си върне старата слава, но работата на Винченцо Монтела се вижда и привържениците могат да бъда доволни от наставника. В лазарета продължават да лекуват травми Бертолачи, Рикардо Монтоливо, Лука Антонели, Матиас Фернандес и Калабрия. Това означава, че най-вероятно в средата на терена отново ще се разчита на юношата и герой в последния двубой Мануел Локатели.

При Дженоа вече стана дума, че силното звено е защитата, а слабото нападението. За Милан може да се каже точно обратното, след като отбраната все още не е особено убедителна, макар че се вижда подобрение и в този аспект. Това ще направи срещата още по-любопитна и ще е интересно да видим дали "грифоните" ще успеят да удържат поне равенството.

Прогноза: Дженоа - Милан 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

21 септември Дженоа - Наполи 0:0 (Серия А)
25 септември Дженоа - Пескара 1:1 (Серия А)
02 октомври Болоня - Дженоа 0:1 (Серия А)
16 октомври Дженоа - Емполи 0:0 (Серия А)
22 октомври Сампдория - Дженоа 2:1 (Серия А)

Милан:

25 септември Фиорентина - Милан 0:0 (Серия А)
02 октомври Милан - Сасуоло 4:3 (Серия А)
08 октомври Чиасо - Милан 0:5 (Приятелска среща)
16 октомври Киево - Милан 1:3 (Серия А)
22 октомври Милан - Ювентус 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Дженоа - Милан

109 срещи
22 победи за Дженоа
36 равенства
51 победи за Милан
Голова Разлика: 168:108 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238