Фиорентина мачка в мач с осем гола, Лацио изпусна победата срещу Торино


В. Мухарски

Фиорентина мачка в мач с осем гола, Лацио изпусна победата срещу Торино

Фиорентина се наложи с 5:3 като гост на Каляри в мач от 9-ия кръг на Серия А. Тимът на Пауло Соуса водеше с 5:1 в резултата след час игра, но домакините успяха да направят загубата си по-малка.

Отборът на Каляри дори успя да открие резултата още във втората минута, след като Давиде Ди Дженаро успя да се разпише след удар с глава. До почивката обаче домакините получиха цели четири гола във вратата си. В 20-ата минута Никола Калинич изравни с удар с глава отблизо, а шест минути след това Федерико Бернардески направи обрата пълен с удар от близка дистанция.

5 минути по-късно отново Бернардески не остави шансове на Сторари, този път с изстрел от дъгата на наказателното поле. В 40-ата минута Калинич бе точен за 1:4 с удар малко пред границата на наказателното поле. Отново той в 53-ата минута бе точен и тотално уби интригата.

Все пак домакините се посъвзеха и с два гола на Марко Капуано (61' и 77') успяха да намалят до крайното 3:5.

В друг интересен мач Торино и Лацио не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2. Силва откри за домакините след 20 минути игра, а останалите голове паднаха в края на срещата. В 71-ата минута Чиро Имобиле възстанови равенството, а 84-ата Алесандро Мургиа бе точен с глава и направи обрата пълен. Все пак домакините стигнаха до точката с попадение на Адем Ляич от дузпа в добавеното време на мача.

  Сподели
251