Неаполитанците няма да пожалят Старата госпожа


.

Неаполитанците няма да пожалят Старата госпожа

Наполи - Ювентус
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 25.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Последната победа на Наполи в първенството бе срещу Ливорно на 24 януари. По това време неаполитанците бяха кандидати за Шампионската лига, имаха само 4 загуби от началото на сезона (22 мача) и бяха превърнали своя стадион в истинска крепост, а при гостуванията си бяха истинска заплаха. Оттогава насам обаче отборът е осем мача без победа, загуби три и в момента се намира на осмо място в класирането с 42 точки. Все още има някакви шансове за участие в турнира на Шампионската лига, но те са по-скоро математически. Реално отборът от Юга би могъл да се пребори за участие в Лига Европа, където разликата с...шестия  Ювентус е само три точки.

В последната си среща от Серия А, Наполи обърка сметките на Милан за Скудетото, повеждайки на „Сан Сиро" с гол на Кампагнаро в 13 минута, но домакините изравниха чрез Индзаги в 26-та и при този резултат завърши срещата.

С голямо вълнение, бих казал със страх очакват срещата на своите любимци тифозите от Торино. С идването на Дзакерони „бианконерите" започнаха да се катерят по стълбицата в класирането, но последва домакинска загуба срещу Палермо, домакинско равенство срещу Сиена, а в предишния кръг и загуба в Генуа. Като прибавим и резила срещу Фулъм нещата изглеждат почти същите от ерата на Ферара.

В момента „Старата госпожа" се намира на шесто място в класирането с 45 точки и осигурено място в Лига Европа. Целта обаче е Шампионска лига, а разликата от мястото даваща право на участие в турнира е само две точки. Футболистите на Дзакерони нямат право на повече грешки ако искат да изпълнят целите си, още повече, че предстоящите гостувания на Милан, Интер, Катаня и Удинезе не вещаят нищо добро.

Досена, Ароника, Хофер и Сантакроче отпадат за Наполи поради травми, а Джианело остана извън групата. Пациенца все още се възстановява от контузията си, но последните индикации са, че ще вземе участие в двубоя. Домакините излизат с един нападател - Лавеси, а зад него ще се разположат Хамшик и Куялиарела. В средата се завръща Гаргано, който ще си партнира с Пациенца (най-вероятно да играе). Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1.

Буфон, Хименти и Ксерас отпадат за Ювентус поради травми, а Легроталие е дисквалифициран. От групата за мача отпаднаха Мароне, Роси, Паолучи, Имобиле и Сисоко. Контузията и на двамата вратари ( за Хименти медиите писаха, че била морална, което разбира се не е вярно) праща на вратата Манингер, който слава Богу е здрав, защото в противен случай Дзакерони трябваше да потърси услугите на четвъртия вратар Пинсолио, който е включен в групата за всеки случай. Схемата на игра ще е 4-3-1-2 с Дел Пиеро и Трезеге в атака, а зад тях ще се разположи Диего. В средата на терена ще бъде триото Каморанези - Поулсен - Маркизио и със сигурност ще се включват в атаките на своите съотборници, но най-много се очаква по-голяма активност от двете крила, докато Поулсен ще подсигурява повече Диего , но от по-задни позиции.

„Ние имаме само девет мача. Отнасяме се с голямо уважение към Ювентус, но горим от желание да се класираме за Шампионската лига", заяви Пациенца. Това всъщност показва с какви намерения излизат домакините срещу именития си съперник. А и много време чакат неаполитанските фенове домакинска победа - чак от 10 януари. Ювентус е идеалният отбор,  срещу който Наполи биха запушили устата на критиците си. А загубата на "Старата госпожа" няма да бъде нещо ново.

Прогноза за: Наполи - Ювентус 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:


Наполи

21 февруари Сиена - Наполи 0:0 (Серия А)
28 февруари Наполи - Рома 2:2 (Серия А)
07 март Болоня - Наполи 2:1(Серия А)
13 март Наполи - Фиорентина 1:3 (Серия А)
21 март Милан - Наполи 1:1 (Серия А)


Ювентус


06 март Фиорентина - Ювентус 1:2 (Серия А)
11 март Ювентус - Фулъм 3:1 (ШЛ)
14 март Ювентус - Сиена 3:3 (Серия А)
18 март Фулъм - Ювентус 4:1 (ШЛ)
21 март Сампдория - Ювентус 1:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Наполи - Ювентус

131 мача
27 победи за Наполи
44 равенства
60 победи за Ювентус
Голова Разлика: 192 - 138 за Ювентус


През този сезон:

31 октомври 2009 Ювентус - Наполи 2:3 (Серия А)
13 януари 2010 Ювентус - Наполи 3:0 (Купата на Италия)

 

Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.10
Равен - 3.10
Ювентус- 3.30

 

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134