Барселона - Осасуна: Логиката сочи разгром за памплонци


.

Барселона - Осасуна: Логиката сочи разгром за памплонци

Барселона - Осасуна
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 24.03.2010
Час: 21:00
Съдия: Карлос Веласко Карбайо

Барселона има идеалната възможност ако победи в сряда вечер да оглави класирането в Примерата, макар и само за 24 часа, разбира се ако Реал Мадрид не направи грешна стъпка срещу Хетафе. В момента всичко в отбора на европейския шампион се върти около формата на Меси, и няма как да бъде иначе след като най-скъпоплатеният футболист на планетата за 2009 година вкара 8 гола за три мача и с формата си, която демонстрира накара специалисти като Йохан Кройф да го засипят с похвали.

Първата и единствена загуба на Барселона в първенството бе на 14 февруари срещу Атлетико Мадрид, когато хората на Гуардиола платиха данък на кадровата криза в която бяха изпаднали, Оттогава насам каталунците изиграха седем мача, от които в два завършиха наравно и в пет победиха. В някои от срещите тимът не демонстрира играта, която сме свикнали да виждаме, но постепенно можем да кажем, че възвърна формата си и това го показа ясно в последните си два мача срещу Щутгарт, когато в полутренировъчно темпо отнесе немския тим с 4:0 и като гост на Реал Сарагоса, където геният на Меси отново блесна. Излишно е да казваме от какво се нуждаят каталунците в тази среща и можем да бъдем сигурни, че ще търсят победата и то с изразителен резултат.

Осасуна са на 14 място в таблицата за класиране с 31 точки, но привидно комфортната разлика от 8 точки от зоната на изпадащите може бързо да се стопи, в предвид формата, която ни демонстрират памплонци - шест мача без победа, от които 4 загуби и както са тръгнали, в скоро време ще ги видим въвлечени в борбата за оцеляване.

Последният двубой в Примерата хората на Камачо загубиха на собствения си стадион от прекия конкурент Расинг Сантандер с 1:3, след като поведоха в резултата с гол на Фланио в 32 минута. Отборът се нуждае наистина от точки за да избегне приближаването към опасната зона, но едва ли пътуването до столицата на Каталуния е добра перспектива за това. И все пак нека припомним, че през есента шампионите завършиха 1:1 в Памплона, а срещата се превърна в истински кошмар за Пике, който си вкара автогол в последната минута на срещата.

Кадровите проблеми в европейския шампион ен са отминали напълно. Пике, Шави и Абидал пропуснаха тренировките вчера и участието им в срещата е под въпрос. Ако някой от тях се възстанови, то със сигурност ще започне от резервната скамейка и на по-късен етап от мача ще влезе в игра.

Така най-вероятно ще видим отново Меси, Ибрахимович и Анри в атака, а в полузащита Туре, Бускетс и Иниеста. В центъра на защитата ще застанат Пуйол и Милито, а Алвеш и Максуел по фланговете. Вече сме говорили за схемата 4-3-3, която използва Гуардиола и която дава доста предимства когато отборът атакува да създава мощно числено преимущество, което прераства в игрово с активната подкрепа на бековете, в същото време когато се загуби топката полузащитниците бързо се изтеглят назад за да подпомагат своите бранители.

Осасуна, последното от което се нуждаят на „Ноу Камп" е да имат контузени в състава си, но точно това се случи с отбора воден от Камачо. Пандиани, Аранда и Дади са с контузии и това не остави никакъв избор на треньора в избора му на схема - игра с един нападател в лицето на Галан(с 287 игрови минути през сезона). Зад него ще се разположи Масуд , който не е достатъчно бръз, но има силен удар и е доста пробивен, докато по фланговете ще застанат бързоногите Хуанфарн и Камунас. С още двама полузащитници, разположени в опорната зона излиза Осасуна и целта е ясна - да се насити зоната пред наказателното поле и да не се позволи на противника да разиграва топката именно в тази част на игрището.


Въпреки, че домакините имат своите кадрови проблеми, „Ноу Камп" няма да е най-доброто място за Осасуна където може да се вземе точка. Класата на двата отбора е очевидна, а като прибавим фантастичната форма на Меси и в допълнение набиращият скорост Ибрахимович, мисля, че каталунците ще постигнат добър за себе си резултат. Самият Камачо на днешната пресконференция се опита да се застрахова:

„Най-логичното е да бъдем победени - това което се случи с другите отбори. Но ще се защитаваме много добре и няма да се дадем лесно", заяви наставникът на памплонци.

Аз си мисля обаче, че страшното нападение на каталунците знае как да намери пътя към гола, още повече, че срещата няма да има нищо общо с онази в Памплона. Категорична победа за Барса, с най-малко три гола разлика.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

27 февруари Барселона - Малага 2:1 (Примера)
06 март Алмерия - Барселона 2:2 (Примера)
14 март Барселона - Валенсия 3:0 (Примера)
17 март Барселона - Щутгарт 4:0 (Шампионска лига)
21 март Реал Сарагоса - Барселона 2:4 (Примера)

Осасуна:

21 февруари Осасуна - Валядолид 1:1 (Примера)
28 февруари Спортинг Хихон - Осасуна 3:2 (Примера)
07 март Осасуна - Хетафе 0:0 (Примера)
15 март Атлетико Мадрид - Осасуна 1:0 (Примера)
21 март Осасуна - Расинг Сантандер 1:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Осасуна

31 мача
23 победи за Барселона

4 равенства
4 победи за Осасуна
Голова Разлика: 80:16 за Барселона

През този сезон:

31 октомври 2009 Осасуна - Барселона 1:1 (Примера)


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.12
Равен - 8.00
Осасуна - 19.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136