Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Примера Дивисион

Малага - Ейбар
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 20.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Игнасио Иглесиас

След двете поредни равенства, с които стартира състава на Малага, сега тимът от Коста дел Сол е в негативна серия от две последователни поражения. В предишния кръг играчите на Хуанде Рамос отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Лас Палмас. В момента андалусци заемат 15-ото място с 2 точки.

Ейбар записа първо реми за кампанията в Ла Лига. В предишния кръг баските направиха 1:1 у дома срещу солидния отбор на Севиля и така вече в три поредни срещи в шампионата възпитаниците на Хосен Мендилбар са без поражение. В момента тимът от едноименния град се намира на 7-ото място със 7 спечелени точки.

Прогноза: Малага - Ейбар 1:1


Севиля - Бетис
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 20.09.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Хавиер Естрада

Носителят на трофея в Лига Европа Севиля отново не успя да победи далеч от дома. В последния си мач в Примера Дивисион "рохибланкос" изпуснаха аванса си и завършиха 1:1 като гости на Ейбар. Така хората на Хорхе Сампаоли имат 8 точки, които им отреждат 5-ото място в колоната. За голямото градско дерби срещу Бетис аут са Крон-Дейли, Алварес, Рами и Тремулинас.

Бетис отново не успя да спечели на собствен терен, след като в последния си двубой от първенството "зелено-белите" направиха 2:2 срещу Гранада, въпреки че селекцията на Густаво Пойет успя да навакса изоставане от два гола. Така севилци вече имат 5 пункта и са на 12-та позиция в таблицата. За градския сблъсък срещу Севиля с контузии са Санабиря и Мартинс, а Хименес е наказан.

Прогноза: Севила - Бетис 4:1


Селта Виго - Спортинг Хихон
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Марио Мелеро

Тимът на Селта сложи край на лошата поредица от три последователни поражения, но галисийци отново не победиха в последния си мач от шампионата. Възпитаниците на Едуардо Берисо направиха 0:0 като гости на новака Осасуна. Така след първите четири кръга на кампанията "небесносините" са с 1 спечелена точка и са на предпоследното 19-то място в колоната.

Спортинг Хихон инкасира първа загуба за сезона, след като в последния си мач от Ла Лига клубът от провинция Астурия падна лошо с 4:0 като гост на Атлетико Мадрид. В момента хората на Абелардо Фернандес са на 8-ото място със 7 точки.

Прогноза: Селта Виго - Спортинг Хихон 2:1


Гранада - Атлетик Билбао
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Хуан Мартинес

Гранада така и не успя да запише първи успех за кампанията в Примера. В последния си мач от първенството андалусци пропиляха аванс от два чисти гола при гостуването си на Бетис в регионалното дерби за крайното 2:2. Така тимът от едноименния град има 2 точки на сметката и в момента е на 17-ото място в подреждането.

Коравият тим на Атлетик Билбао записа втора поредна победа и първа у дома. В предишния кръг баските направиха пълен обрат за крайното 2:1 срещу неубедителния състав на Валенсия. Така играчите на Ернесто Валверде вече са с 6 пункта на сметката си и са на 10-то място.

Прогноза: Гранада - Атлетик Билбао 0:2


Реал Сосиедад - Лас Палмас
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 21.09.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Хосе Монтеро

Реал Сосиедад допусна второ поражение за сезона. В последния си мач от първенството баските паднаха с 2:1 като гости на Виляреал. В момента играчите на Еусебио Сакристан са 13-ти с 4 точки.

Лас Палмас записа трета победа от началото на сезона, която вкара тимът от Канарските острови в челната тройка на временното класиране. "Лос амарийос" този път победиха с 1:0 у дома Малага и така вече имат 9 точки, с колкото е шампионът Барселона, а хората на Кике Сетиен са на 3 от временния водач Реал Мадрид.

Прогноза: Реал Сосиедад - Лас Палмас 1:2


Депортиво Ла Коруня - Леганес
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 22.09.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Алберто Ундиано

Отборът на Депортиво Ла Коруня записа второ равенство на сметката си от началото на сезона в Примера, като отново галисийци направиха 0:0. Този път играчите на Гайска Гаритано разделиха точките с новака Алавес. В момента "Супер Депор" има 5 пункта и е на 11-та позиция.

Леганес инкасира втора поредна загуба. Тоз път абсолютният дебютант в елита на испанския клубен футбол очаквано падна с 1:5 у дома от колоса и шампион на страната Барселона. Така селекцията на Асиер Гаритано остава с 4 точки и е на 14-ото място в подреждането.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Леганес 1:0


Осасуна - Еспаньол
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 22.09.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Иняки Виканди

Новакът Осасуна все още няма победа при завръщането си в Примера Дивисон. Този път тимът от провинция Навара направи 0:0 у дома с тима на Селта Виго. Играчите на Енрике Мартин имат 2 точки и са под чертата, заемайки 18-та позиция.

Еспаньол е с еднакви показатели с настоящия съперник, но благодарение на по-добрата си голова разлика "папагалчетата" са на 16-ото място и също търсят първи успех за сезона. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:2 у дома от европейския клубен шампиони временен лидер в класирането Реал Мадрид.

Прогноза: Осасуна - Еспаньол 0:0

 

 

Реал Мадрид - Виляреал
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 21.09.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Гонсалес Гонсалес

Този двубой може да се превърне в исторически за Реал Мадрид. Зинедин Зидан има възможност да изведе своя тим до историческа 17-та поредна победа в Примера. До момента Барселона също има 16 поредни успеха. По-важното е, че столичани остават единственият отбор в Ла Лига, който спечели всичките си мачове до тук. Да, това не винаги става убедително, но Реал има пълен актив от точки, на пункт пред втория Севиля и на три от своя исторически съперник.

Виляреал лошо стартира сезона, отпадайки от Монако в Шампионска лига, а също така "жълтата подводница" загуби 4 точки в първите два кръга. Международната пауза обаче се отрази положително на колектива на Фран Ескрибе, който явно се нуждаеше от допълнително време, за да обясни на играчите си какво се иска от тях. След това Виляреал постигна три поредни победи - две в Примера срещу Малага и Реал Сосиедад, а също една в Лига Европа срещу Цюрих.

Отсъстващи: Навас, Модрич от домакините, Солдадо и Бакамбу от гостите.

Без съмнение, фаворит в мача са домакините. В същото време Реал може да се сблъска със сериозни проблеми в средата на терена, тъй като Хамес и Ковачич все още не са стабилни. А и Роналдо и Бейл едва ли ще успеят да дадат 100% от себе си. Всичко това дава шанс на Виляреал да избегне голяма загуба.

Прогноза: Реал Мадрид - Виляреал 2:0

 


Валенсия - Алавес
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 22.09.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Сантяго Хайме

Валенсия отново не счупи каръка и пак допусна пълен обрат. Този път "прилепите" паднаха с 1:2 като гости на Атлетик Билбао, а треньорският стол на Пако Айестеран започва сериозно да се клати и ако тимът не започне час по-скоро да печели, то баският специалист може да напусне "Местая". След първите четири кръга от сезона в Ла Лига, "лос че" са единственият отбор, който все още няма спечелена точка и логично заема последното 20-то място в класирането.

Новакът Алавес не успя да се задържи на гребена на вълната след гръмкия успех като гост с 2:1 в дома на шампиона Барселона. В последния си мач от Примера баските направиха 0:0 у дома срещу Депортиво Ла Коруня, но въпреки ремито - играчите на Маурицио Пелегрино нямат загуба от началото на сезона и в момента са на 9-ото място с актив от 6 точки.

Прогноза: Валенсия - Алавес 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183