Енрике: Такива загуби помагат да осъзнаем, че ще е трудно


Н. Гавазов

Енрике: Такива загуби помагат да осъзнаем, че ще е трудно

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике коментира поражението ор Алавес с 2:1 в мач от втория кръг на първенството на Примера дивисион.

"Липсваше ни точност в подаванията и правилно разположение на терена. Не успяхме да надиграем съперника, който се отбраняваше с петима защитника. Не очаквахме, че те ще играят по този начин. За да бъде превзета такава отбрана е нужно да се атакува на ширина, да се използва цялото пространство и бързо да се разпореждаш с топката. Но не успяхме да проявим всички тези качества едновременно. Освен това, не бяхме надеждни в отбрана", заяви Енрике.

"Алавес показа невероятна реализация: три удара и два гола. Те влязоха в мача с цялата си сериозност, напомняйки ни, колко трудно се постигат победите. Всички ни мислеха за фаворити, но сега е очевидно, че ще трябва да се бием във всеки мач. Проведохме много смени, днес играха тези, които бяха по-свежи. Трябва да разберем, защо се провалихме в отбрана. Такива загуби помагат да осъзнаем, колко трудна е борбата за титлата", каза още специалистът.

 

  Сподели
46