Солер: Барса не можеше да си позволи трансфера на Погба


Н. Гавазов

Солер: Барса не можеше да си позволи трансфера на Погба

Изпълнителният директор на Барселона Алберт Солер и техническия секретар Роберт Фернандес се срещнаха с журналисти, пред които разказаха за състоянието и целите пред клуба.

Фернандес заяви, че новото попълнение Пако Алкасер е готов да чака и да се бори за титулярното място в отбора. Също така функционерът разкри, че Барселона никога не е искал да продава Арда Туран, а също така клубът не е получавал нито една оферта за свой футболист през това лято. Секретарят обясни продажбата на Браво с навлизането на вратаря в период на двугодишен договор с клуба, което крие рискове от евентуална безплатна загуба и с добрата оферта на Сити.

По-интересно бе изказването на Солер, който призна, че Барселона е имала договорка с Ювентус за приоритетно право за покупка на Пол Погба, който с рекорден трансфер премина в Манчестър Юнайтед.

Ръководителят призна, че Барса не е в състояние да заплати толкова голяма сума за един футболист.

"Бяхме достигнали съглашение с Ювентус, че ще имаме приоритетно право за покупка на Погба, ако те искат да го продадат. По това време в Барселона се провеждаха избори и ние преценихме, че ако решим да подпишем с футболист, това трябва да бъде обсъдено с новия Борд. Макар, че и старият Борд можеше да го направи, тъй като имаме добри отношения с Ариедо Брайда", заяви Солер.

"Но ние не можем да платим 120 милиона за един футболист. Ако го направим, то няма да можем да плащаме повече. Заради новия контракт за телевизионните права Висшата лига е най-силната на пазара. Трансферът на Погба оказа влияние на този пазар, което ни накара да променим стратегията. С този бюджет закупихме шестима футболисти. Ние сме поели ангажимент към бъдещето и ще разчитаме на млади играчи", каза още директорът, който допълни, че следващата краткосрочна цел е подписване на нови договори с Ракитич, Меси и Суарес.

 

  Сподели
132