Трансферът на Мустафи в Арсенал е пред срив


Н. Гавазов

Трансферът на Мустафи в Арсенал е пред срив

Предполагаемият преход на защитника на Валенсия Шкодран Мустафи в Арсенал се намира на границата на срива. В началото на август стана известно, че бившият играч на Евертън е дал съгласие да играе за Арсенал. Нещо повече, през уикенд мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер публично потвърди своя интерес към Шкодран и изрази надежда, че трансферът ще се състои.

Днес стана известно, че главата на скаутската служба на Арсенал Дани Лоу се намира във Валенсия за преговори с "прилепите". Но новините не са никак добри за лондончани, защото испанците са поискали 58 милиона евро за своя футболист. Според специалисти, това ще откаже Арсенал от сделката.

"Нито Мустафи, нито Алкасар ще напуснат Валенсия. Чух, че Венгер публично потвърди, че Арсенал преговаря за Мустафи. Той много рядко постъпва така. Мисля, че се опитва да тласне Валенсия към продажба", заяви известният журналист Гилем Балаге.

"Валенсия има проблеми с финансовия феърплей, но в последно време ситуацията се подобри. Те все още имат нужда да продадат един-двама играчи, но преди всичко искат да се разделят с Орбат и Сантос, което ще вкара клуба в нормата. Не са в толкова отчаяно положение, както някои ги представят", каза още експертът от Sky Sports.

По-рано днес в италианския печат се появиха индормации, че Арсенал е насочил своето внимание към защитника на Фиорентина Давиде Астори. 

  Сподели
258