Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа


В. Мухарски

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа, след като тази вечер се наложи над Севиля с 3:2 в директен спор за отличието. В редовното време двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2. По всичко изглеждаше, че ще се стигне и до изпълнения на дузпи, но в края на продълженията мадридчани стигнаха до така важния гол, с което си гарантираха трофея.

Първото по-интересно положение бе за "белите". След седем минути игра Серхио Рамос стреля с глава след едно изпълнение на корнер, а Мариано успя да избие пред голлинията.

При следващото интересно положение се стигна до гол. Марко Асенсио откри резултата в 21-ата минута, реализирайки с удар от около 25 метра. В 41-ата Франко Васкес изравни. Новото попълнение на Севиля се разписа с хубав удар в далечния ъгъл от около 15 метра, с който не остави шанс на Кико Касия.

След почивката нито един от двата отбора нямаше превес. Все пак Йевген Коноплянка вкара от дузпа в 72-ата минута. До края на срещата "Белия балет" пробва да стигне до изравнителен гол и в крайна сметка късметът се усмихна на мадридския тим. В добавеното време Серхио Рамос се разписа с глава, след като бе оставен непокрит в наказателното поле, и така прати мача в продължения.

В 94-ата минута Тимоти Колоджиежак получи втори жълт картон за нарушение срещу Лукас Васкес. В 99-ата минута отново Серхио Рамос се разписа за Реал, но този гол бе отменен, заради нарушение на централния защитник. Положението обаче беше доста спорно. В 111-ата минута пред Реал се откри чисто положение, но Рико спаси удара на Лукас Васкес. В 116-ата минута Хамес шутира от воле, но отново стражът на Севиля спаси отбора си.

Така се стигна до 119-ата минута, когато Карвахал проби добре, като бе оставен от защитниците на Севиля да стреля, като топката попадна във вратата за крайното 3:2.

  Сподели
244