Анонс на 38-ми кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера дивисион

Валенсия - Реал Сосиедад
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 13.05.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко


Валенсия изпраща един определено несполучлив сезон. В предишния кръг "прилепите" загубиха с 3:2 гостуването си на борещия се за титлата гранд Реал Мадрид. Така валенсианци заемат 11-то място в класирането, а максимално предната позиция, на която хората на Пако Айестеран могат да завършат е 8-мата позиция, но само ако отборите пред тях сбъркат в своите мачове в последния кръг. Контузени за последния двубой за кампанията са Черишев, Бакали, Гая и Андре Гомеш.

Реал Сосиедад, за разлика от други тимове в Ла Лига, които не играят за нищо, не отписа протоколния си мач срещу борещия се за оцеляване Райо Валекано и баските спечелиха двубоя с 2:1. Така клубът от Сан Себастиан е с 44 пункта и заема 9-та позиция преди края на кампанията. С травми за гостуването на Валенсия са Каналес, Агирече, Мартинес и Ернандес, а Гранеро е наказан.

Прогноза: Валенсия - Реал Сосиедад 2:1


Атлетик Билбао - Севиля
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 14.05.2016 г.
Час: 20:30
Съдия: Алфонсо Алварес


Атлетик Билбао направи 0:0 като гост на новака Лас Палмас в последната си визита за сезона. Баските могат да приключат кампанията на 5-то място, въпреки че в момента са 6-ти с актив от 59 точки. За целта, обаче, играчите на Ернесто Валверде трябва да спечелят настоящия си двубой, а Селта да не спечели срещу Атлетико Мадрид. Аут за последния двубой за сезона са Де Маркос, Лапорт, Ечеита и Мерино.

Севиля очаквано въобще не си даде зор в регионалното дерби срещу борещия се за оцеляване състав на Гранада и играчите на Унай Емери бяха победени с 4:1. За "рохибланкос" голямата цел е спечелването за исторически трети пореден път Лига Европа, което ще гарантира за южняците директно участие в групите на Шампионската лига. В същото време Севиля е вторият най-слаб гост за целия текущ сезон и отборът е без победа далеч от дома, като има възможност да го стори сега. Андалусци ще завършат на 7-мо място, като в момента имат 52 точки. В лазарета на тима са Тремулинас, Крон-Дели, Андреоли и Карисо.

Прогноза: Атлетик Билбао - Севиля 2:1


Малага - Лас Палмас
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 15.06.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Малага не успя да спечели последното си гостуване за настоящия сезон, след като в предишния кръг южняците отстъпиха с минималното 1:0 от Селта. Така хората на Хави Грасия остават с 45 точки и заемат 8-ма позиция в подреждането преди последния кръг. Контузени за него са Перес, Ферейра, Бока, Кастро, Росалес и Тисоне.

Лас Палмас изпраща една успешна кампания. Клубът от Канарските острови, който е новак в Примера, постигна целта си, която бе оставане в елитната дивизия. Освен това, играчите на Кике Сетиен могат да завършат дори в първата половина на крайното класиране. В момента "лос амарийос" са 10-ти с актив от 44 точки. В лазарета на Лас Палмас са Кастелано, Ернан и Монторо, а Ел Жар е под въпрос.

Прогноза: Малага - Лас Палмас 1:1


Еспаньол - Ейбар
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 15.05.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Марио Мелеро


Осигурилият си оставане в Ла Лига и през следващия сезон състав на Еспаньол инкасира трета поредна загуба като гост. В последния си мач в шампионата "папагалчетата" бяха разбити в градското дерби с Барселона с 5:0. Въпреки това, предвожданият от Константин Гълка тим ще завърши над опасната зона. В момента Еспаньол е 15-ти с 40 точки. За последния мач за посредствената за отбора кампания аут са наказаният Каняс, а Кайседо, Гонсалес, Арбия и Дуарте са контузени.

Ейбар също ще играе в Ла Лига и през следващата кампания. Баските не успяха да спечелят последните си две домакинства за текущия сезон и завършиха наравно в тях. В последния си мач от първенството хората на Хосе Мендилбар направиха 1:1 с Бетис. Ейбар заема 12-та позиция в колоната с 43 точки. За визитата в Каталуня с травми за тима са Родригес и Хайме.

Прогноза: Еспаньол - Ейбар 0:0


Спортинг Хихон - Виляреал
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 15.06.2016 г.
Час: 20:30
Съдия: Алберто Ундиано

Спортинг Хихон продължава да не държи съдбата си в своите ръце. Тимът от провинция Астурия направи 1:1 като гост на директния конкурент в битката за оцеляване - Хетафе. Възпитаниците на Абелардо Фернандес инкасираха попадение в заключителните минути на двубоя и така Спортинг продължава да е под чертата с актив от 36 точки, с колкото е именно Хетафе. За виталния двубой срещу Виляреал контузени са Нди, Бернардо, Санабрия, Куеляр и Кармона.

Виляреал помогна на Депортиво Ла Коруня да остане в Примера и догодина. В предишния кръг "жълтата подводница" загуби домакинството си на галисийци с 2:0, като в основата на това бе тежката загуба от Ливърпул в Лига Европа, но и факта, че играчите на Марселино Гарсия Торал не играят за нищо, след като ще завършат сезона на 4-та позиция и ще имат възможността да щурмуват групите на Шампионската лига. За гостуването на Спортинг няма отсъстващи играчи, но по всяка вероятност участие в двубоя ще вземат по-голяма част от резервите на тима.

Прогноза: Спортинг Хихон - Виляреал 1:0



Бетис - Хетафе
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 15.05.2016 г.
Час: 20:30
Съдия: Хесус Хил


Бетис няма победа в Примера вече в три последователни мача, но въпреки това "зелено-белите" ще играят в елитната дивизия и през следващия сезон. В последния кръг играчите на Хуан Мерино направиха 1:1 като госит на Ейбар. Севилци имат 42 точки в актива си и преди последния шампионатен двубой заемат 14-то място, като Бетис ще играе за честта си сега. Адан и Сехудо са наказани, а с контузии са Пичини, Кадир, Варгас, Дигард и Галистео.

С гол десет минути преди края при домакинството си на директния претендент Спортинг Хихон Хетафе стигна до точка за крайното 1:1, която може да се окаже безценна за оцеляването на тима в Примера. Така кръг преди края двата състава имат по 36 точки, но кастилският тим е извън зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция, заради по-добрите си показатели в директните двубои. За важната визита на Бетис аут са Родригес и Ласен, а Вигарай е наказан.

Прогноза: Бетис - Хетафе 2:2


Райо Валекано - Леванте
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 15.05.2016 г.
Час: 20:30
Съдия: Клос Гомес


Райо Валекано сам си сложи примката и е на път да изпадне в Сегунда Дивисион. "Пчелите" инкасираха трета поредна загуба, след като отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Реал Сосиедад. Така футболистите на Пако Хемес са на предпоследното 19-то място в таблицата с 35 точки и победата за столичани е задължителна, като в същото време Райо ще трябва да се надява Хетафе и Спортинг Хихон да не спечелят своите срещи. Контузени за мадридчани са Пити, Зе Кастро, Баена, Еберт, Тоньо и Кобеньо.

Сигурният изпадащ Леванте победи с 2:1 у дома Атлетико Мадрид и по този начин "прилепите" отказаха на изпроводяк столичани от борбата за титлата. За хората на Жоан Франсеск им остава и в последния им двубой в елитната Ла Лига да играят за честта си и да се опитат да повлекат със себе си към втория ешелон и Райо Валекано. Мартинес, Куеро и Федал пропускат мача за Леванте.

Прогноза: Райо Валекано - Леванте 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
245