Барселона - Еспаньол: Блаугранас ще унищожи папагалите


Н. Гавазов

Барселона - Еспаньол: Блаугранас ще унищожи папагалите

Барселона - Еспаньол
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 08.05.2016
Час: 18:00
Съдия: Хесус Мансано

Всички мачове от кръга в Примера дивисион ще се проведат по едно и също време, като по този начин лидерите няма да има възможност да знаят какво правят конкурентите. В момента три отбора са събрани само в една точка, а подобно нещо - три отбора да претендират за титлата два кръга преди края на сезона - се е случило само четири пъти в историята на Примера дивисион. За последно, през 2013/14, когато Атлетико прекъсна хегемонията на Реал и Барселона и стъпи на върха.

Днес Еспаньол ще застане на пътя на Барселона в опит да спре градския съперник по пътя към върха. "Папагалите" скромно се разположиха на 15-то място и все още са заплашени от изпадане, докато каталунците имат нищожна преднина пред Атлетико и грешка на хората на Луис Енрике ще струва много на отбора.

Впрочем, не може да има никакви съмнения по отношение на победите на Барселона в последните двубои. След невероятната серия от четири мача, в които "блаугранас" събраха само точка, последваха три поредни победи с общ резултат 16:0. Макар, че подобно нещо може да се случи само в Примера, този факт е показател за настъпилата мобилизация в редиците на колектива на Луис Енрике. В този период особено се отличи Луис Енрике, който се разписа девет пъти и на практика си осигури спечелването на голмайсторския приз. Освен това Меси и Неймар набраха форма, така че ще е много трудно да бъде спряно звездното трио.

Що се отнася до Еспаньол, отборът постигна важна победа през миналата седмица. Голът на Кайседо срещу Севиля се оказа единствен в мача, но той донесе три точки за каталунците, помагайки на тима да стъпи на рубежа от 40 пункта - сега "папагалите" са на пет точки от опасната зона и в последния кръг приемат Ейбар, което на практика оставя хората на Константин Галка в испанския елит. Иначе преди това Еспаньол бе попаднал в лоша серия от пет мача, в които тимът взе само две точки, а това изнерви феновете.

Домакините са без контузените Браво, Сампер, Вермален и Рамирес, но това едва ли попречи на плановете на Енрике, който разполага с дълга пейка и взаимозаменяемост на играчи на всеки един пост.

Проблемите са за гостите. Гонзалес и Арбиля са контузени, а Алваро Гозалес и Дуарте са наказани. Това означава поредно преустройство на защитния вал на "папагалите", което се случва точно в мач срещу най-смъртоносното трио в Лигата.

Последната победа на Еспаньол над Барселона е през 2009 година и феновете на двата мадридски отбора се надяват, че това чудо ще се повтори. Интересното е, че тогава това се случи на "Камп Ноу". Ще успеят ли "папагалите" да повторят своя подвиг? Или да постигнат частичен успех? Отговорът може да получите с помощта на коефициентите на авторитетните световни букмейкърски къщи, които дават за победа на Барса от 1.01 до 1.06. FUTBOL TV също не вярва, че Еспаньол може да препъне Барселона и поради това нашето предложение е да се съсредоточим върху головете в мача. Очакванията са поредната голове фиеста на домакините, като коефициентът за 4 попадения във вратата на гостите се движи около 1.85. В комбинация с точен удар на Луис Суарес, евентуалната печалба от нашия залог е повече от прилична.

Прогноза: Барселона - Еспаньол 5:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146