Атлетико посреща Райо Валекано с мисълта за финал в ШЛ


Н. Атанасов

Атлетико посреща Райо Валекано с мисълта за финал в ШЛ

Атлетико - Райо Валекано
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хосе Санчес


Борещият се за титлата в Примера Дивисион състав на Атлетико Мадрид постигна пета поредна победа и общо девета в последните си 10 срещи в първенството. Столичани се наложиха с минималното 1:0 над Малага, като продължават да заплитат интригата за титлата. В момента играчите на Диего Симеоне заемат 2-ро място в класирането с актив от 82 точки, с колкото е и лидерът Барселона, но показателите на каталунците са по-добри от тези на "дюшекчиите". Ако Атлетико спечели градския сблъсък с Райо, тимът ще оглави колоната поне за няколко часа, тъй като Барса ще изиграе своя мач по-късно вечерта.

Последните два мача за кампанията за Атлети са гостуване на Леванте и домакинство на Селта. През седмицата "лос колочонерос" победиха Байерн Мюнхен с 1:0 в първия полуфинален сблъсък в Шампионската лига и не е изключено Ел Чоло да заложи на някои от резервите в двубоя с Райо, за да може да запази свежи своите момчета преди тежкия реванш в Бавария. С контузии за "дюшекчиите" са Годин, Оливер Торес и Тиаго Мендеш.

Райо Валекано бе много близо до това да поднесе сензацията и да си гарантира на 99% оставането в Ла Лига и през следващия сезон, както и окончателно да убие мечтите на Реал Мадрид за титлата, но "пчелите" допуснаха пълен обрат срещу "кралския клуб" от 2:0 до 2:3. Така играчите на Пако Хемес останаха с актив от 35 точки, заемайки 16-то място, и три кръга преди финала на сезона са на само 3 пункта от първия от тимовете под чертата. За второто поредно градско дерби аут от състава на Райо са Зе Кастро, Еберт, Тоньо, Кобеньо и Баена, а с наказание е Трашорас.

Атлетико Мадрид е в серия от четири поредни победи над Райо Вавлекано на ниво Примера Дивисон. Последният успех на "пчелите" на "Висенте Калдерон" е от 1999 г., когато Райо печели с 2:0.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Райо Валекано 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220