Анонс на 35-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Примера дивисион

Лас Палмас - Еспаньол
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 22.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Марио Мелеро

Новакът Лас Палмас инкасира втора загуба за последните девет кръга, която, обаче, не трябва да окаже влияние на фона на солидното напоследък представяне на тима от Канарските острови. В междинния кръг "лос амарийос" отстъпиха с 1:0 при визитата си на Бетис, след като допуснаха гол в последните минути на срещата. Така играчите на Кике Сетиен заемат 13-то място с актив от 40 точки, което 4 кръга преди края на сезона е на 8 пункта от опасната зона. С травми в състава на Лас Палмас са Кастелано и Вакасо, а Айтами е наказан.

Еспаньол направи четвърти пореден мач в Ла Лига без победа. В междинния кръг каталунците извъртяха домакинско 1:1 срещу Селта. Така "папагалчетата" заемат 15-то място с актив от 37 точки, като предвожданият от Константин Гълка тим още не си е гарантирал оцеляването в Примера. За гостуването на Канарските острови отсъстващи са Кайседо, Арбия, Каняс и Дуарте, а с наказание е Мата.

Прогноза: Лас Палмас - Еспаньол 2:1


Ейбар - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 23.04.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Едуардо Прието


Ейбар записа трета загуба в последните си пет кръга в шампионата, след като през седмицата баските бяха разбити с 4:0 при гостуването си на прероденият тим на Валенсия. Така възпитаниците на Хосе Мендилбар остават с актив от 41 пункта, заемайки 11-та позиция в таблицата. За домакинството на Депортиво аут са наказаният Карийо, както и контузените Луна, Хайме, Радошевич и Екица.

Депортиво Ла Коруня се оказа изкупителната жертва, на която Барселона си го изкара за няколкото поредни мача на шампионите без победа в Примера. Галисийци бяха размазани с 0:8 у дома от каталунците, като по този начин бъдещето на "Супер Депор" в елита остава неясно. Играчите на Виктор Санчес са с актив от 38 точки, като заемат 14-то място в колоната. До края на сезона има 4 кръга, а Депортиво е на 6 от опасната зона. За гостуването на Ейбар контузени са Лукс, Фабри, Луис Алберто, Ламас и Робер.

Прогноза: Ейбар - Депортиво Ла Коруня 1:1


Леванте - Атлетик Билбао
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Игнасио Иглесиас


Леванте отново се закотви на последното 20-то място в подреждането. В междинния кръг валенсианци допуснаха трета поредна загуба като гост, като този път поражението бе по-тежко, тъй като бе срещу прекия конкурент в битката за оцеляване Гранада с 5:1. Така "прилепите" остават с 28 точки и са на 5 от спасението. Наставникът Жоан Франсеск няма да може да разчита на контузените Аранда и Лопес, а Шимао е наказан.

Атлетик не успя да спре устрема на насочилия се към титлата състав на Атлетико Мадрид. Баските допуснаха минимално поражение с 1:0 при домакинството си на столичани в междинния кръг, като по този начин играчите на Ернесто Валверде не съумяха и да скъсят разликата с 4-я Виляреал. "Лъвовете" остават на 5-та позиция с 54 пункта, на 6 от Топ 4. За гостуването на Леванте с контузии са Адуриц, Мерино и Лапорт.

Прогноза: Леванте - Атлетик Билбао 0:1


Севиля - Бетис
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Карлос Веласко


Севиля отписа борбата за челните позиции в Примера и по всичко личи, че и през настоящия сезон целта пред андалусци ще е да се класират директно за груповата фаза на Шампионската лига, ако успеят отново да триумфират в Лига Европа. Севилци са 7-ми с актив от 49 точки. "Рохибланкос" са сред най-слабите гости в първенството и от началото на кампанията, която приключва след няколко седмици, нямат успех далеч от дома. В междинния кръг южняците загубиха с 2:1 визитата си на борещия се за оцеляване състав на Спортинг Хихон, допускайки гол в последната минута. Така хората на Унай Емери са в серия от четири загуби в последните си пет мача, но пък сега предстои голямото дерби на Севиля срещу градския съперник, а сблъсъкът се явява генерална репетиция преди първата полуфинална среща с Шахтьор Донецк в Лига Европа. Аут за дербито са Витоло, Андреоли, Рами, Гамейро, Тремулинас и Карисо.

Бетис постигна втора поредна домакинска победа с по 1:0, като и последният успех на "зелено-белите" дойде в заключителните минути на срещата. В междинния кръг хората на Хуан Мерино надвиха Леванте, а с успеха севилци вече имат 41 точки и заемат 12-то място в класирането. За дербито с травми за гостите са Дигард, Пичини, Вадийо, Монтоя, Галистео и Ван дер Ваарт.

Прогноза: Севиля - Бетис 3:1


Хетафе - Валенсия
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Хетафе
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Хетафе отново се намеси в борбата за оцеляване. В междинния кръг столичани победиха изненадващо с 2:1 като гости Реал Сосиедад и прекъснаха негативната серия от 13 поредни мача без победа в Примера. В момента Хетафе заема предпоследното 19-то място в колоната с актив от 31 точки, като спасението е само на 3 пункта. Отсъстващи за настоящия двубой са наказаните Лаго, Родригес и Буендия, а Перейра, Кала и Гойтом са контузени.

Три дни след гръмкия и неочакван успех на "Камп Ноу" тимът на Валенсия разби Ейбар с 4:0 у дома и успя да задмине цели три съперника, за да се намести на 8-ма позиция в Ла Лига, а до края остават четири кръга. В края на кампанията отборът може да се окаже печеливш от евентуална въртележка и да получи правото да играе в Лига Европа. Феноменален мач направи Пако Алкасер, който още до почивката наниза хеттрик и накара "Местайя", а един гол отбеляза Кансело. В момента момчетата на Пако Айестеран са с актив от 43 точки. За гостуването в покрайнините на столицата аут са Пиати, Бакали, Черишев и Андре Гомеш.

Прогноза: Хетафе - Валенсия 0:2


Виляреал - Реал Сосиедад
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 24.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Давид Фернандес


Виляреал допусна втора поредна загуба у дома, която, обаче, не успя да се отрази на мястото в класирането на "жълтата подводница". През седмицата играчите на Марселино Гарсия Торал очаквано отстъпиха при визитата си на гранда Реал Мадрид с 3:0. Въпреки това, Виляреал остава на 4-та позиция в колоната с 60 точки, което с 6 повече пред преследвачите. Идната седмица тимът посреща Ливърпул в първи полуфинален сблъсък в Лига Европа. С травми в отбора са Мусакио, Коста, Солдадо и Саму.

Реал Сосиедад също инкасира второ поредно поражение. В междинния кръг баските неочаквано се издъниха у дома, отстъпвайки с 2:1 срещу предпоследния в класирането Хетафе. Така футболистите на Еусебио Сакристан остават с 41 пункта и са на 10-то място. За гостуването на Виляреал отсъстващи са Агирече, Каналес и Мартинес.

Прогноза: Виляреал - Реал Сосиедад 2:1


Селта Виго - Гранада
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 25.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хесус Хил


Селта вече няма загуба в шест последователни мача в Ла Лига, а през седмицата галисийци направиха второ поредно реми. Този път възпитаниците на Едуардо Берисо завършиха 1:1 като гости на Еспаньол. Така "небесносините" са с 54 точки в актива си, намирайки се на 6-то място, а Топ 4 към настоящия момент е на дистанция от 6 пункта. В лазарета на Селта са Бовю, Майо, Диас, Фонтас и Вас.

Гранада беше в серия от шест поредни мача без победа в Примера, но в междинния кръг успя да разгроми с 5:1 гостуващия Леванте и поне временно се измъкна от зоната на изпадащите. Юсеф Ел Араби реализира хеттрик за тима от "Лос Карменес", който вече има 33 точки, заемайки спасителната 17-та позиция, което обаче не може да служи за успокоение на андалусци, тъй като Спортинг Хихон е с точка по-малко. За гостуването на Селта с контузии са Фулкер и Келава, а под въпрос са Лопеш, Рочина, Фернандес и капитанът Майнц. Коста и Перес пък са наказани.

Прогноза: Селта Виго - Гранада 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226