Депортиво - Барса: Меси ще поведе каталунците към титла


Н. Гавазов

Депортиво - Барса: Меси ще поведе каталунците към титла

Депортиво Ла Коруня - Барселона
Стадион: "Риасор", Ла Коруня
Дата: 20.04.2016г.
Час: 21:00
Съдия: Де Бургос Бангоечеа

Барселона гостува на Депортиво Ла Коруня в мач от междинния, 34-ти кръг на Примера дивисион. Галисициите бяха изпаднали в ужасяваща серия от 13 срещи без успех и шест поражения в този период, но в края на миналия месец поеха глътка въздух, побеждавайки Леванте с 2:1. Още по-добре дойдоха последвалите равенства на терените на Селта и особено това на Севиля, които отдалечиха хората на Виктор Санчес от опасната зона и сега Депортиво има 38 точки. Чисто математически отборът все още не е спасил кожата си, но на практика, отчитайки възможностите на Спортинг и Леванте, както и домакинството на Хетафе в предпоследния кръг, тимът осигури мястото си в елита.

Що се отнася до Барселона, каталунците шокираха цялата футболна общественост с неуспешните си резултати. Шампионите претърпяха три последователни поражения и общо четири в последните си пет мача, което струва участието на тима в Шампионска лига. Кошмарите не свършиха дотук - пет кръга преди края на сезона в Примера дивисион, хората на Луис Енрике позволиха на Атлетико да се изравни по точки, а историческият съперник Реал Мадрид да се доближи на пункт. Впрочем, Барселона е лидер в класирането по допълнителни показатели и ако спечелят всичките си мачове до края, то каталунците ще триумфират.

"Нямаме право на повече грешки. Убеден съм, че ще спечелим Примера дивисион", заяви Енрике, което обяснява всичко.

Вглеждайки се в програмата до края, веднага се забелязва, че разписанието на шампионите е много леко и те няма къде да сгрешат. Проблемът обаче не е в съперниците на каталунците, а в самите играчи на Енрике. Сега за треньорския щаб е важно да се справи с психологическия натиск върху футболистите и съвсем скоро ще се разбере, дали психологът на Барселона наистина е добър.

Домакините са без контузените Люкс, Агосто и Картабия, както и без наказания Арибас. Това означава, че резервата Ману ще застане между гредите, а Москера и Боргес ще се разположат в опорната зона.

За днешния мач спокойно може да кажем, че е дербито на кръга. От една страна тук идва шампионът, който обаче няма победа над Депортиво в два поредни двубоя и ако не сте забравили, именно хората на Виктор Санчес направиха обрат от 0:2 на "Камп Ноу" през есента. Проблемът за домакините е, че те имат само една победа през втората част на сезона и са втория най-слаб отбор в Примера в този период.

Напълно е възможно гостите да се сблъскат с проблеми и днес, което ще зарадва мадридстките отбори, но букмейкърите са убедени, че Барселона е изправен пред категорична победа. Ние споделяме това мнение и ще допълним, че първият гол в мача ще е дело на Лионел Меси, който трябва да вземе нещата в собствените си ръце и да поведе съотборниците си към титлата. Нещо повече - по-смелите почитатели на залозите могат да заложат на две попадения на аржентинеца, който има девет гола в последните четири срещи на "Риасор" и това е един от любимите му стадиони.

Прогноза: Депортиво - Барселона 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Депортиво Ла Коруня:

12 март Атлетико Мадрид - Депортиво Ла Коруня 3:0 (Примера)
19 март Депортиво Ла Коруня - Леванте 2:1 (Примера)
02 април Селта - Депортиво Ла Коруня 1:1 (Примера)
11 април Депортиво Ла Коруня - Лас Палмас 1:3 (Примера)
17 април Севиля - Депортиво Ла Коруня 1:1 (Примера)

Барселона:

02 април Барселона - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
05 април Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Шампионска лига)
09 април Реал Сосиедад - Барселона 1:0 (Примера)
13 април Атлетико Мадрид - Барселона 2:0 (Шампионска лига)
17 април Барселона - Валенсия ?:? (Примера)


Досегашни срещи:

Депортиво Ла Коруня - Барселона

98 срещи
21 победи за Депортиво Ла Коруня
20 равенства
57 победи за Барселона
Голова Разлика: 226:107 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210