Енрике: Барселона ще спечели Примера дивисион


Н. Гавазов

Енрике: Барселона ще спечели Примера дивисион

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике коментира последните резултати на отбора. Както е известно, каталунците имат само една победа в последните си шест мача във всички турнири и допуснаха Атлетико Мадрид да се изравни по точки в Примера дивисион, а Реал Мадрид да се доближи на един пункт. Освен това Барселона отпадна от Шампионска лига.

Енрике признава, че отборът се намира в труден период, но и се надява, че хората му ще успеят да спечелят Примера и така да защитят титлата си от миналата година.

"Убеден съм, че ще успеем да спечелим Примера дивисион. Иначе нямаше да седя на тази пресконференция. Харесва ми да се боря с трудностите. Искам да поправя ситуацията, красиво да спечелим следващите мачове и да доставим удоволствие на нашите фенове, които сега са объркани. В последно време показваме лоши резултати, но не бива да преувеличаваме проблема. Имаме добър психолог за психологическите трудности", заяви Енрике.

"Имахме подобни периоди и знаем как да се справяме с натиска. Но Барселона играе с отбори, които могат да победят в мач, имайки само няколко положения за гол. Футболът щеше да е скучен спорт, ако побеждаваха само тимове с по-силни играчи. Няма защо да се извинявам пред журналистите, с които спорихме след мача с Валенсия. Журналистите не ме уважават, но това е стилът ми и не се вълнувам, ако това не ви харесва", каза още специалистът.

 

  Сподели
111